Târg de joburi la Oradea – peste 1700 de locuri de muncă oferite de 60 de angajatori

0
266

Oradea Arena găzduiește miercuri, 8 iunie 2022, de la ora 9:00, cel mai mare târg de locuri de muncă din ultima perioadă. Evenimentul este organizat de AJOFM Bihor, în colaborare cu Primăria Municipiului Oradea, Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Bihor, Hajdúböszörmény Város Önkormányzata, în calitate de parteneri în cadrul unui proiect ROHU.

„La eveniment s-au înscris 60 de expozanţi, oferind peste 1.700 locuri de muncă vacante, din care peste 150 destinate persoanelor cu studii superioare, alături de servicii de formare profesională şi consultanță. Este cel mai mare târg de locuri de muncă pe care l-am organizat în ultimii ani. Se vede că economia Bihorului este în continuă dezvoltare și este nevoie de multă forță de muncă”, a declarat Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor.

Domeniile în care sunt oferite locurile de muncă sunt variate, de la Automotive, HORECA, Comerț, Industrie ușoară, la Industria mobilei, Mase plastice, etc. Vor fi prezente, atât companii mari, multinaționale, cât și angajatori mai mici.

„Nu vizăm carnete de șomeri. Am invitat, desigur, toți șomerii înregistrați în baza noastră de date, dar nu facem un exercițiu de imagine chemând oamenii pentru viză. Scopul nostru este să ajutăm oamenii să-și găsească un loc de muncă, iar angajatorii să-și găsească resursă umană”, a subliniat șeful AJOFM Bihor.

Târgul este organizat în cadrul proiectului „Improve employment in Bihor County, Oradea and Hajduboszormeny through the development of the local potential infrastructures” – „Îmbunătățirea ocupării forței de muncă în judetul Bihor, Oradea și in Hajduboszormeny prin dezvoltarea infrastructurilor cu potential local” cod ROHU-421, finanţat prin Programul Interreg V-A România-Ungaria 2014-2020.

Programul Interreg V-A România-Ungaria este destinat finanțării unor proiecte comune româno-ungare, care abordează nevoi identificate pe ambele laturi ale graniței şi care necesită o abordare comună, precum şi soluții inovative, contribuind astfel la dezvoltarea sustenabilă a zonei eligibile. Programul este o continuare a programelor de cooperare transfrontalieră implementate în regiune şi dispune de un buget total de aproximativ 232 milioane euro, din care, 189 milioane de euro, reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională. Zona eligibilă a programului cuprinde judeţele Arad, Bihor, Satu Mare şi Timiş pe partea română a graniței şi, respectiv, judeţele Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar și Szabolcs-Szatmár-Bereg, pe partea ungară a acesteia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.