Cupa APP Bihor a început, la Beiuș

0
624


Cea mai amplă manifestare sportivă organizată până acum în cadrul APP, a început. Ea are în plan câteva zeci de echipe, fiind un sport foarte popular în ultimii ani: minifotbalul. Acest sport a fost fondat în 2010 și are chiar și campionat european. Se joacă în echipe de 5+1, în două reprize a câte 20 de minute, cu 5 minute pauză.


Prima etapă a acestei competiții județene s-a desfășurat în sala de sport din Beiuș și a cuprins duelul a 4 echipe, „ostilitățile” întinzându-se pe parcursul a circa 6 ore. A fost o manifestare „peste așteptări” după cum declară Davide Hanaș, inițiatorul și organizatorul acestei acțiuni.
Mobilizarea de la Beiuș vine după doi ani de pandemie, cu restricțiile ei binecunoscute. Cu relaxarea din ultima vreme, publicul a putut participa nestingherit, pentru a-și susține favoriții. El a dat viață sălii din Beiuș, așa cum nu a mai fost de foarte mult timp. La meciuri a asistat și Lilla Debelka, președintele Alianței Pentru Patrie filiala Bihor, împreună cu o parte a conducerii organizației județene.


„Pentru APP această competiție înseamnă reconstrucția sportului la noi în județ cel puțin. Din păcate, fotbalul, la Oradea și în județul Bihor, a cam murit în ultimii ani. Se vorbește de un stadion nou, de o sală a sporturilor nouă, dar cele vechi zac nefolosite și lăsate în paragină. APP vine și resuscitează acest sport și nu vrem să ne oprim doar la fotbal sau doar la o singură ediție a Cupei APP Bihor. Vom continua să ne implicăm și în alte discipline sportive. Cupa APP Bihor dorim să devină o cupă cu tradiție, care să se țină cel putin o dată la doi ani, dacă nu chiar în fiecare an!” – declară Davide Haneș pentru Bihorul.ro.
Cupa APP Bihor va dura până la sfârșitul lunii viitoare, având planificate 10 etape, ultima dintre ele fiind la Oradea.


Rezultatele de la Beiuș sunt următoarele:
FC Beiuș – FC Mizieș: 6-2,
FCSB – Young Boys: 5-3
FCSB – FC Mizieș: 3-2
FC Beiuș – Youg Boys: 7-3
FC Mizieș – Young Boys: 12-10
FC Beiuș – FCSB: 3-7
Câștigătoarea etapei Beiuș a Cupei APP Bihor a fost FCSB cu 9 puncte și trei victorii.
Următoarea etapă va fi la Salonta, în data de 10 aprilie.

Lilla Debelka s-a fotografiat cu competitorii

Echipa câștigătoare va primi, din partea sponsorilor, suma de 10 000 lei, iar fiecare jucător din cadrul echipei care se va clasa pe locul al II-lea va primi un laptop. Competiția nu ar fi fost posibilă fără susținerea curajoasă a Asociației „Egalitate de Șanse”.
Pentru înscrieri poate fi sunat Davide Hanaș, la telefonul 0752-648.727.

Doru Sicoe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.