Danemarca, prima țară care permite voluntarilor să se alăture brigadei străine

0
507

Copenhaga a dezvăluit că va permite cetățenilor danezi să se alăture forței militare internaționale pe care Kievul intenționează să o înființeze pentru a-și ajuta propria armată în conflictul cu Rusia.

Soldați danezi. Danemarca este prima țară europeană care anunță trimiterea de voluntari în Ucraina

„Este o alegere pe care o poate face oricine. Acest lucru este valabil pentru toți ucrainenii care locuiesc aici, dar și pentru alții care cred că pot contribui direct la conflict”, a declarat duminică prim-ministrul Mette Frederiksen, într-o conferință de presă.

„Nu există nimic la prima vedere care să împiedice legal pe cineva să meargă în Ucraina pentru a participa la conflict, de partea ucraineană”, a adăugat Frederiksen.

Anterior, premierul a participat la un protest masiv împotriva operațiunii Moscovei în fața ambasadei Rusiei la Copenhaga, spunând mulțimii că „voi toți și toată Europa sunteți amenințați de Rusia”.

Anunțul vine după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat crearea Legiunii Internaționale de Apărare Teritorială a Ucrainei, care ar permite străinilor să se alăture rândurilor sale și să lupte alături de armata ucraineană împotriva forțelor ruse și din Donbass.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.