De astăzi se circulă pe noul pod de la intrarea în Tinca dinspre Belfir

0
80

Lucrările de reabilitare a podului de la ieșirea din localitatea Tinca spre Belfir, pe drumul județean DJ 792A, sunt aproape finalizate, astfel că podul peste râul Crișul Negru va fi deschis circulației. 

Podul are o lungime de 77,9 metri și o lățime de 11,8 metri, din care 7,8 metri reprezintă partea carosabilă. Pentru siguranța circulației au fost montate parapate metalice și pietonale.

Pe durata lucrărilor, în zonă a fost amenajat un pod provizoriu, întrucât cel vechi a fost demolat și refăcut în totalitate. Până în martie se va dezafecta podul provizoriu pe care s-a traversat râul pe perioada lucrărilor și se vor finaliza lucrările conexe: racordurile podului la drum, refacerea digurilor și asigurarea scurgerii apelor.

Lucrările fac parte din proiectul „Reparații capitale și refacere poduri pe DJ  792A Leș – limita – județ Arad”, care prevede lucrări capitale/refaceri la 6 poduri. Investiția este finanțată din fonduri europene.

Lucrările propriu-zise de construire a podului se ridică la valoarea de 5.834.092,15 lei, inclusiv TVA. Constructorul este asocierea de firme: Dumexim, Tisoti Exim, Industrial Construct Ardeal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.