Deputata UDMR de Bihor, Biró Rozália, a fost aleasă preşedinte al Organizaţiei de Femei a Partidului Popular European (PPE), cu unanimitate de voturi

0
228

Preşedintele Comisiei pentru Politică Externă din Camera Deputaţilor, deputata UDMR Biró Rozália, a anunţat că a fost aleasă sâmbătă, la Dublin, preşedinte al Organizaţiei de Femei a Partidului Popular European (PPE), cu unanimitate de voturi.

„Am candidat pentru funcţia de preşedinte din două motive. Pe de o parte, experienţa pe care am câştigat-o ca vicepreşedinte în două mandate, în această organizaţie, mi-a evidenţiat faptul că este nevoie de a întări glasul femeilor din organizaţiile situate în centrul şi estul Europei, pentru a aduce un echilibru în cadrul acestei structuri. Pe de altă parte, activitatea organizaţiei de femei a UDMR, foarte complexă, este recunoscută la nivelul UE, având şi iniţiative care au fost puse în practică şi la nivel european,” a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, Biró Rozália.

Potrivit acesteia, alegerea structurii de conducere s-a desfăşurat pe 10 şi 11 iunie, la Dublin, în cadrul congresului ce a reunit delegaţii din 43 de organizaţii membre ale partidelor politice din PPE, din totalul celor 53. Biró Rozália nu a avut contracandidat şi a primit toate cele 43 de voturi secrete.

„Faptul că am fost aleasă în unanimitate are o importanţă majoră pentru mine, deoarece înseamnă că, dincolo de declaraţii, a fost o voinţă comună să fiu aleasă preşedinte. Urmez după preşedinţia doamnei Doris Pack, fost europarlamentar în mai multe mandate, actualmente preşedinte al Institutului Robert Schuman, care a condus această organizaţie de femei timp de 21 de ani”, a precizat Biró Rozália.

Deputata UDMR a menţionat că îşi doreşte sprijin reciproc pentru îndeplinirea obiectivelor organizaţiilor de femei naţionale şi dezvoltarea activităţilor în comunitate, focusate pe familii, pe copii şi pe vârstnici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.