Deutsche Welle: PNL va rămâne în continuare în umbra social-democraților

0
375

„De mai multă vreme, problema cea mai mare a liberalilor e că-și măsluiesc singuri alegerile, că nu mizează pe meritocrație, că nu răsplătesc munca și loialitatea membrilor care au dovedit o perioadă lungă de timp răbdare și devotament și mai ales a celor care au rezultate evidente, validate la vot, cum e cazul lui Ilie Bolojan de la Oradea sau a lui Emil Boc de la Cluj” se arată într-o analiză a Deutsche Welle.

„În schimb, Klaus Iohannis a preferat mereu lideri precari, care nu au avut nici măcar recunoașterea liberalilor: a început cu Alina Gorghiu, a continuat cu Raluca Turcan (interimar), a fost apoi Ludovic Orban, Florin Cîțu și urmează Nicolae Ciucă: generalul acuzat că și-a plagiat teza de doctorat.

Generalul are calități de front, execută ordine și dă comenzi, scurte și la obiect. Spre deosebire de Cîțu, care nu are dicție, dar are ce spune, Nicolae Ciucă e inconsistent, nu stăpânește fenomenul economic, face eforturi mari să lege două fraze coerente și nu are experiență politică: nici nu prea îi pasă, fiindcă muncește pentru el mai ales Marcel Ciolacu, liderul PSD, care pare să fie principalul său comunicator. El a fost de altfel cel mai nemulțumit de Cîțu, pentru că fostul lider liberal a demontat, în ultima vreme, o serie de inițiative populiste ale guvernului, cu argumentația că vor accentua criza economică. PNL va rămâne în continuare în umbra social-democraților, care sunt antrenați, știu ce vor și au instrumentele necesare pentru a acapara, direct sau indirect, pârghiile cele mai importante ale politicii autohtone” conchide siteul german.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.