Djokovic îi trage și pe alții după el

0
514

Aflată în aceeași situație ca Novak Djokovic, jucătoarea Renata Voracova (38 de ani, 81 WTA la dublu) a fost înștiințată de autoritățile de la Antipozi că trebuie să părăsească țara, după ce australienii i-au anulat viza. 

Spre deosebire de Nole, care așteaptă într-un hotel de refugiați finalizarea cazului, jucătoarea din Cehia nu a făcut apel. Aceasta a fost transportată deja la „Park Hotel”, unde se află în izolare și Novak Djokovic, iar în orele următoare va părăsi Australia.

Renata Voracova pleacă din Australia fără să mai opună rezistență

Conform The Age, Renata Voracova a intrat în Meloburne zilele trecute cu o scutire asemănătoare celei primite de Novak Djokovic, prin care încerca să ateste că a fost infectată cu COVID-19. Acceptată inițial în Australia, Voracova a stat câteva zile la Melbourne, ba chiar a și disputat un meci de dublu. Totuși, izbucnirea „scandalului Novak Djokovic” a afectat-o în mod direct. Ea a fost înștiințată că trebuie să-și facă bagaleje, urmând să fie deportată din țară.

După Novak Djokovic și alți jucători de la Australian Open sunt vizați de anchetă

Situația alambicată în care se află Novak Djokovic le dă din ce în ce mai multe bătăi de cap oficalilor de la Antipozi. Iar ipostaza în care se află sârbul n-ar fi una singulară, anunță presa din Australia. Nu doar Novak Djokovic a aplicat pentru a participa la Australian Open fără să fie vaccinat. În aceeași situație cu Nole se află și alți jucători, primiți la Melbourne pe baza aceleiași scutiri acordate sârbului. Australienii investighează acum cazurile respective. 

Ministrul de Interne Karen Andrews anunță declanșarea investigațiilor

Karen Andrews, ministrul de Interne din Australia, a declarat, conform cotidianului The Age, că „există niște indivizi care nu au îndeplinit cerințele de intrare și trebuie să investigăm acest lucru”. Totuși, oficialul nu divulgat presei cine sunt jucătorii care urmează să fie supuși investigațiilor.

Surse guvernamentale spun că e foarte posibil ca și respectivii jucători să fi încălcat regulile de intrare în țară, dar că „fiecare caz este diferit, iar ei ar putea avea alte motive medicale valabile pentru a nu face vaccinul”.

Jucătoarea aflată în aceeași situație cu Djokovic părăsește Australia fără să mai facă recurs
Karen Andrews, ministrul de Interne din Australia

De ce a fost refuzată viza lui Novak Djokovic?

Presa australiană încearcă în continuare să clarifice cazul sârbului. Iar ultimele informații prezentate de cotidianul The Age agită și mai mult apele în scandalul diplomatic al începutului de an. Asta pentru că adevăratul motiv pentru care viza lui Djokovic a fost respinsă ar fi altul. Se zvonește că Novak Djokovic a justificat refuzul său de a se vaccina pe fondul unei posibile infectări pe care ar fi suferit-o în ultimele șase luni. Doar că o astfel de motivare n-ar fi fost pe placul autorităților din Australia, care au transmis din timp că nu sunt de acord cu o astfel de explicație.

Cum Djokovic a declarat recent că se opune vaccinării, sârbul n-a avut șanse la interogatoriul-maraton de pe aeroport. Vameșii au privit cu neîncredere scutirea prezentată de Djokovic, iar toate argumentele lui Nole s-au izbit de un „zid” de neîncredere afișat de oficialii de la Antipozi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.