Dmitro Kuleba, ministrul de externe al Ucrainei, s-a întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă la Palatul Victoria

0
171

Prim-ministrul Nicolae Ciucă l-a primit vineri dimineață, la Palatul Victoria, pe ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba. Nicolae Ciucă l-a asigurat pe Dmitro Kuleba că România va continua să sprijine Ucraina, iar oficialul de la Kiev a invitat țara noastră să participe la reconstrucția Ucrainei.

ACTUALIZARE 10.25 Cei doi oficiali au analizat situația de securitate și militară din regiune, în urma agresiunii militare ruse, potrivit unui comunicat al guvernului.

„Premierul român a prezentat eforturile autorităților, alături de societatea civilă, voluntari și organizații umanitare internaționale în sprijinirea celor peste 800 de mii de refugiați ucraineni intrați în țara noastră de la izbucnirea războiului. A fost evidențiat rolul important al hub-ului umanitar de la Suceava în colectarea și coordonarea formelor de sprijin acordat la nivel european și internațional”, se arată în comunicat.

Nicolae Ciucă l-a asigurat pe Dmitro Kuleba că Romînia va continua să sprijine Ucraina cu ajutor umanitar, gestionarea fluxului de refugiați, facilitarea exporturilor ucrainene.

Dmitro Kuleba și Nicolae Ciucă

„La rândul său, ministrul de Externe ucrainean, Dmitro Kuleba, a prezentat pe larg situația militară de pe teren din Ucraina și a mulțumit Guvernului României și cetățenilor români pentru tot sprijinul acordat și solidaritatea manifestată încă de la declanșarea agresiunii militare ruse”. De asemenea, șeful diplomației de la Kieva invitat România să contribuie „substanțial” la eforturile pentru reconstrucția Ucrainei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.