Duminică incendiară pentru pompierii militari bihoreni!

0
31

Duminică, 19 martie a.c., pompierii militari bihoreni au acționat pentru stingerea a șapte incendii produse în localitățile Seghiște, Dobrești, Burda, Uileacu de Criș, Miersig, Oradea și Tinăud, din care un incendiu a fost provocat de un scurtcircuit, trei au fost generate de coșurile de fum ale locuințelor și trei de utilizarea focului deschis în spații deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, pompierii Stației Ștei au localizat și lichidat un incendiu izbucnit în podul unei case din localitatea Seghiște, comuna Lunca, reușind să împiedice propagarea flăcărilor la încăperile locuinței.

În urma producerii evenimentului, provocat, cel mai probabil, de un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile, a ars funinginea din interiorul coșului de fum și s-a degradat o suprafață de circa doi metri pătrați din tavanul unei camere.

În dimineața zilei de duminică, între orele 04.12- 05.35, echipajele de pompieri ale Secției Beiuș au acționat pentru stingerea unui incendiu produs în împrejurări similare, la o locuință din localitatea Dobrești. Flăcările au afectat aproximativ 50 de metri pătrați din acoperișul casei, tavanul unei camere și bunurile din încăperea respectivă.

 Între orele 06.25 – 08.15, pompierii aceleiași subunități au localizat și lichidat un incendiu ce se manifesta violent la podul și acoperișul unei șuri și parțial, la acoperișul unei anexe din cadrul unei gospodării situate în Burda, comuna Budureasa.

 În urma evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o un scurtcircuit determinat de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător, au ars acoperișul șurii, aproximativ 50 de metri pătrați tavan din lemn și circa 10 metri pătrați din acoperișul anexei. Forțele de intervenție au împiedicat propagarea flăcărilor la întregul acoperiș al anexei și în interiorul acesteia și au evacuat din șura afectată de incendiu, două butelii, prevenind producerea unei deflagrații.

În cursul serii de duminică, echipajele Detașamentului 1 Oradea au intervenit pe strada Cuza Vodă din municipiu, unde au stins un incendiu izbucnit la podul unei case, cel mai probabil, din cauza unui coș de fum deteriorat. În urma incendiului, stins în aproximativ 15 minute, au ars o scândură și o grindă.

Tot duminică, pompierii Gărzii Tinca au intervenit pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la vegetația uscată de pe un teren din Miersig, comuna Husasău de Tinca, iar  echipajele Stației de Pompieri Aleșd au stins două incendii produse la un teren situat în Uileacu de Criș, comuna Tileagd și la o pădure de pin din localitatea Tinăud, unde flăcările au afectat circa un hectar de litieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.