Expoziția „Ferdinand și Maria. Un destin comun: România Mare”, la Oradea

0
66

În curtea instituției muzeale din str. Armatei Române nr. 1/A, miercuri, 10 mai, de la ora 12.00, va avea loc vernisajul expoziției „Ferdinand și Maria. Un destin comun: România Mare”.

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea și Muzeul Național Cotroceni, organizează, cu ocazia Zilei Regalității, vernisajul expoziției „Ferdinand și Maria. Un destin comun: România Mare”. Evenimentul face parte din Zilele Muzeului Țării Crișurilor, ediția a XXV-a, și va avea loc în data de 10 mai, de la ora 12.00, în curtea instituției muzeale din str. Armatei Române nr. 1/A.

„Expoziția urmărește, dintr-o perspectivă diferită față de cea istorică, să aducă în lumină oamenii din spatele figurilor publice, reprezentate de perechea regală Ferdinand și Maria, respectiv pe cei care îi cresc și îi educă, pregătindu-i pentru viața și destinul lor, aducând în fața vizitatorilor aspecte mai puțin cunoscute din istoria personală a regelui și a reginei. Evenimentul prezintă cele mai importante figuri din arborii genealogici ai regelui Ferdinand și reginei Maria, atât prin citate care cuprind o caracterizare a lor din perspectiva reginei Maria sau a unei alte personalități ale epocii, cât și prin date care scot la iveală diverse aspecte ale vieții acestora”, anunță reprezentanții muzeului.

Expoziția va putea fi vizitată până la data de 11 iunie a.c.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.