Facebook etichetează pagina Dianei Șoșoacă: „Poate fi sub controlul editorial al guvernului rus”

0
205

Facebook avertizează în legătură cu o postare de pe pagina oficială a senatoarei Diana Şoşoacă, asociind postării un mesaj potrivit căruia linkul provine de la un editor despre care consideră că „poate fi parţial sau integral sub controlul editorial al Guvernului rus”.

„Acest link provine de la un editor despre care Facebook consideră că poate fi parţial sau integral sub controlul editorial al Guvernului rus”, este mesajul asociat de Facebook postării de pe pagina oficială a senatoarei Şoşoacă referitoare la relaţia cu Ucraina.

Postarea include înregistrarea unui punct de vedere al senatoarei legat de acordul tehnico-militar între România şi Ucraina, însoţită de un comentariu şi de mesajul „Unicul senator care a luat poziţie fermă împotriva implicării României în conflictul ruso-ucrainian”.

Conform definiţiei Facebook, „entităţile media controlate de stat” sunt instituţiile media pe care Facebook le consideră a fi parţial sau în întregime sub controlul editorial al autorităţilor guvernamentale, pe baza unor cercetări şi evaluări efectuate pe cont propriu ţinând cont de o serie de criterii dezvoltate în acest scop.

„Considerăm că aceste Pagini trebuie să respecte un standard mai ridicat de transparenţă, deoarece credem că ele combină influenţa unei organizaţii media cu susţinerea unui stat. Facebook încearcă să identifice aceste organizaţii în baza definiţiei şi standardelor sale, analizând cine le deţine, cine le administrează, cine le finanţează şi procesele care pot asigura independenţa editorială. După ce aceste organizaţii sunt identificate, în secţiunea Transparenţă privind Pagina va apărea o etichetă. Etichetele vor fi aplicate treptat organizaţiilor din toată lumea după ce stabilim dacă editorii îndeplinesc criteriile noastre (prezentate mai jos), pe care le folosim pentru a determina probabilitatea ca acestea să se afle sub controlul editorial parţial sau complet al autorităţilor lor guvernamentale”, indică reprezentanţii acestei reţele sociale mondiale.

Organizaţiile care consideră că li s-a aplicat o etichetă necorespunzătoare pot să trimită o contestaţie.

Facebook precizează că nu consideră că în definiţia stabilită pentru entităţile media controlate de stat se încadrează organizaţiile media publice care sunt finanţate din bani publici, care au o misiune în folos public şi care demonstrează că au control editorial independent. „În prezent, nu vom aplica eticheta pentru aceste organizaţii”, precizează reprezentanţii Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.