FC Bihor Oradea a trecut de CSM Satu Mare și e lider în Seria 10!

0
128

Sâmbătă, în derby-ul cu CSM Satu Mare, în fața a 1000 de spectatori, FC Bihor a avut o prestație consistență și a câștigat cu 2-1 chiar și în ciuda unui arbitraj ostil. O victorie care îi propulsează pe primul loc în Seria 10 și le asigură calificarea în play-off.

Încă din startul partidei orădenii s-au enervat pe central la incursiunea în careu a lui Marius Hosu, care a căzut în contact cu fundașul advers, însă Kemenes a considerat că sătmăreanul a lovit prima dată balonul și a indicat corner. Același Marius Hosu, golgheterul din meciurile de pregătire, a reușit să deschidă scorul când a scăpat singur și a plasat balonul pe lângă portarul Iulian Anca Trip (1-0). Jocul bun al bihorenilor a generat o nouă situație de gol, însă George Cherman, singur cu portarul, nu a reușit să găsească soluția viabilă și Anca Trip a respins cu piciorul (18).

Partea a doua a meciului a început cu șarja ofensivă a lui Hosu, care a pătruns pe partea stângă, a intrat în careu și din unghi închis a încercat să-l surprindă pe Anca Trip, dar portarul bihorean din poarta sătmărenilor a fost la post.

Contrar cursului jocului, oaspeții au beneficiat de o lovitură liberă de la 17 metri, iar nou intratul Ervin Zsiga a șutat pe lângă zid, lângă bara din stânga lui Bob (1-1). A fost singurul șut pe poartă expediat de echipa sătmăreană pe parcursul jocului.

„Roș-albaștrii” au replicat imediat: Serediuc a executat un corner și Andrei Gal, la debutul oficial la FC Bihor, a marcat cu o frumoasă lovitură de cap (2-1). Diferența putea să fie mai mare, însă orădenii s-au jucat cu ocaziile. În minutul 71, Anca Trip, cel mai bun jucător al CSM Satu Mare, a respins șuturile succesive expediate de Adi Popa și Tiberiu Serediuc. A urmat acțiunea personală a lui Gunie, care a pătruns în dribling în careu, dar nu a reușit să-l învingă pe portar (77). Sătmărenii au forțat pe final cu experimentatul Mansour, dar defensiva gazdelor nu i-a dat nicio șansă. În prelungiri, pe o contră, nou intratul Andrei Hosu a rămas singur cu Anca Trip a ezitat puțin încercând să aleagă soluția potrivită și a fost blocat. S-a terminat 2-1, o victorie fără dubii obținută de FC Bihor. Cu aceste trei puncte, echipa orădeană este calificată în play-off și a urcat pe locul 1 în Seria 10 după ce Gloria Bistrița a pierdut la Zalău cu 1-2.

FC Bihor Oradea – CSM Satu Mare 2-1 (1-0)
Au marcat: Marius Hosu 14, Andrei Gal 60 / Ervin Zsiga 57
FC Bihor: R. Bob – C. Jurj, A. Gal, R. Farcaș, R. Gunie – G. Cherman, Cl. Petruș – T. Serediuc (76 Fl. Drăgan), C. Roșu (64 Ad. Popa), A. Gheorghiță (89 D. Stan) – M. Hosu (76 A. Hosu). Antrenori: Florin Farcaș, Dorin Mihuț și Vlad Ghețe.
CSM Satu Mare: I. Anca Trip – A. Ciul, M. Mureșan, A. Negrea, C. Brata – Rodri Hernando, A. Micaș (78 P. Tamas), A. Bura (82 R. Ziman), A. Mărieș (46 E. Zsiga) – N. Suveg (46 D. Lazăr) , D. Baior (78 G. Mansour). Antrenor: Tiberiu Csik
Arbitri: Norbert Kemenes (Baia Mare) – Radu Despa (Baia Mare), Cristian Mureșan (Cavnic)
Observatori FRF: Paul Unimatan (Zalău), Cosmin Chirilă (Alba Iulia)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.