Filantropul turc Osman Kavala a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru că „a încercat să răstoarne guvernul de la Ankara”.

0
353

Mecena turc Osman Kavala a fost condamnat luni, la Istanbul, la închisoare pe viaţă, fără posibilitatea eliberării condiţionate, fiind acuzat că a încercat să răstoarne guvernul de la Ankara, informează AFP şi dpa.

Osman Kavala

Osman Kavala, care a negat întotdeauna acuzaţiile formulate împotriva sa, se află de patru ani şi jumătate într-o închisoare de maximă securitate la Silivri, lângă Istanbul.

Şapte coacuzaţi, care au compărut în acelaşi timp cu editorul şi miliardarul de 64 de ani, au fost condamnaţi la 18 ani de închisoare, acuzaţi că l-au sprijinit.

Personalitate a societăţii civile turce, Osman Kavala este acuzat, între altele, că a încercat să răstoarne guvernul, finanţând manifestaţiile antiguvernamentale din 2013, cunoscute ca „Mişcarea Gezi”, potrivit surselor citate de Agerpres.

Cei trei avocaţi ai lui Osman Kavala au subliniat luni în pledoariile lor lipsa de dovezi şi încrâncenarea puterii în acest proces maraton eminamente politic.

Berlinul cere „eliberarea imediată”

Şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock a cerut luni „eliberarea imediată” a filantropului turc Osman Kavala, informează AFP şi Reuters.

„Ne aşteptăm ca Osman Kavala să fie eliberat imediat”, a declarat ministrul de externe al Germaniei într-un comunicat. Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) „i-a cerut Turciei să facă aceasta”, a adăugat Annalena Baerbock.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.