Germania și Franța au decis expulzarea în masă a diplomaților ruși. Annalena Baerbock: Sunt „o amenințare pentru cei care caută protecție la noi”

0
343

Franţa şi Germania au anunţat luni expulzarea în masă a diplomaţilor ruși din ţările lor, în timp ce occidentalii cer o anchetă privind „crimele de război” atribuite armatei ruse în regiunea Kiev, relatează AFP, citat de Agerpres.

Annalena Baerbock

Germania a anunţat expulzarea unui „număr mare” de diplomaţi ruşi – 40 conform informaţiilor difuzate de AFP – aflaţi la post la Berlin, în legătură cu războiul din Ucraina.

Șefa diplomației germane, Annalena Baerbock, a subliniat că aceşti angajaţi ai ambasadei Rusiei constituie „o ameninţare pentru cei şi cele care caută protecţie la noi”.

„Nu vom mai tolera acest lucru”, a adăugat ea.

De asemenea, Franţa va expulza 35 de diplomaţi ruşi „ale căror activităţi sunt contrare intereselor sale”, a anunţat luni o sursă apropiată Ministerului de Externe francez.

„Această acţiune face parte dintr-un demers european”, potrivit unui comunicat al ministerului francez.

Mai mult, Lituania a anunțat în aceeași zi expulzarea ambasadorului rus în această ţară baltică „în răspuns la agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei suverane şi la atrocităţile comise de forţele armate ruse”. 

În urmă cu două săptămâni, Polonia a decis expulzarea a „45 de spioni ruși care se dădeau drept diplomați”.

Decizia Poloniei a venit la scurt timp după ce țările baltice au hotărât să expulzeze în total 10 diplomați ruși, ca urmare a unor „acțiuni care sunt contrare statutului lor diplomatic” și pe fondul „agresiunii ruse în desfășurare din Ucraina”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.