Granturi de 5.000 de euro și oportunități de finanțare de 50.000 în Oradea pentru idei de startup-uri în domeniul IT

0
107

Make IT in Oradea selectează idei de startup-uri în domeniul IT pentru cea de-a 3-a grupă a programului de incubare Bright Labs Incubator.

Cu criterii de eligibilitate accesibile aproape oricărei persoane care vrea să dea o șansă ideii sale de afacere, programul se pregătește să închidă perioada de preselecție pe data de 3 Aprilie. Ai oportunitatea pe parcursul a 6 luni să fi mentorat de antreprenori și specialiști cu experiență, să participi la workshop-uri cu traineri internaționali, granturi de 5.000 euro pentru fiecare echipă calificată și oportunități de finanțare de 50.000 euro.

Make IT in Oradea este o inițiativă pornită de Primăria Oradea, alături de companii locale din domeniul IT și partenerul național Orange. Având ca scop accelerarea dezvoltării ecosistemului de startup-uri de tehnologie din Oradea, prin dezvoltarea de noi startup-uri locale și atragerea de startup-uri din regiune, Make IT in Oradea organizează anual un program de incubare pentru startup-uri de tehnologie, Bright Labs Incubator, proiectat să ofere suport fondatorilor ambițioși din sud-estul Europei pentru a-și crește ideea într-un startup de tehnologie în doar 6 luni.

„Unicitatea programului este dată de modul în care se pliază pe nevoile fondatorilor de startup-uri din regiunea noastră, fiind adresat în mod special startup-urilor de tehnologie care nu au încă o validare a produsului lor în piață.”, menționează David Achim, director executiv la Make IT in Oradea.

Agenda programului de incubare

Structura programului cuprinde trei etape: etapa de preselecție, etapa de validare și etapa de incubare.

– Etapa de preselecție constă în interviuri directe cu toate ideile înscrise pentru a analiza potențialul, echipa, piața și inovarea pe care le promit ideile. Rămâne deschisă până pe data de 4 Aprilie 2023, iar în final maxim 25 de idei vor fi selectate pentru a trece mai departe.

– Etapa de validare durează 6 săptămâni și se concentrează pe validarea problemei existente în piață și analiza pieței. 10 idei vor fi selectate pentru pasul următor și vor primi un grant de 5.000 de euro pentru a începe dezvoltarea soluțiilor propuse.

– Etapa de incubare este cea mai cuprinzătoare, se întinde pe o perioadă de 4 luni, care se va încheia prin evenimentul Bright Labs Incubator Demo Day. Startup-urile care vor ajunge să susțină prezentarea finală în cadrul evenimentului, devin eligibile pentru o finanțare de până la 50.000 de euro.

Bright Labs Incubator se desfășoară în format hybrid, atât online, cât și în persoană în Oradea, iar participarea este complet gratuită.

Cine și cum se poate înscrie?

Spre deosebire de alte programe similare din țară, pentru a te înscrie în programul Bright Labs Incubator, nu e nevoie să ai un SRL sau o alta forma de organizare juridica deschisă. Se pot înscrie persoane individuale, cu sau fără experiență în domeniul IT, dar care au o idee cu o componentă IT – indiferent de domeniul de activitate/aplicabilitate (platforme, aplicații, produse software, etc) – și cu potențialul de a fi scalate la nivel internațional.

Procesul este simplu: dacă nu ai o prezentare a ideii tale, te poți înscrie doar cu o scurtă descriere și date de contact pe website-ul www.makeitinoradea.ro/enter-your-idea iar dacă ai deja o prezentare pregătită, o trimiți pe adresa de e-mail hi@makeitinoradea.ro, după care echipa Make IT in Oradea te va contacta pentru a stabilii o întâlnire online în cadrul căreia ți se vor prezenta pașii următori și vei primii îndrumarea necesară finalizării procesului de preselecție.

Rezultatele primelor ediții

În urma celor peste 400 de ore de mentorare din edițiile 2021 și 2022, 18 startup-uri au fost deja formate și crescute de programul Bright Labs Incubator. 3 startup-uri au primit finanțări în valoare totală de 115.000 de euro, altele fiind în proces de discuție pentru obținerea unei finanțări în acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.