Guvernul ia în calcul tăierea salariilor sau concedierea bugetarilor

0
160

Ministrul Proiectelor și Investițiilor europene, Marcel Boloș, a declarat vineri, la Antena 3, că în opinia sa România va fi nevoită să taie din salariile bugetarilor sau să concedieze bugetari, pentru a îndeplini jaloanele din PNRR.

Demnitarul a explicat că România trebuie să asigure „sustenabilitatea” cheltuielilor și că având în vedere „experiența” oficialilor români din discuțiile prealabile cu Comisia Europeană și modalitatea în care CE „pune problema” în legătură cu cheltuielile bugetare, există două variante prin care statul român poate atinge ținta din PNRR.

„Fie o revizuire a salariilor bugetarilor, fie o reducere a numărului bugetarilor. Spre aceste variante ne îndreptăm”, a indicat Marcel Boloș.

Ministrul a menționat că alegerea o va face coaliția.

Boloș a adăugat că mai există și o a treia variantă în care „căutăm o mai bună folosire a potențialului fiscal”, însemnând o mai bună colectare a taxelor și impozite, sau o „revizuire a politicii fiscale”, însă nu a insistat pe acestă variantă, el insistând pe cele două variante cu salariile și concedierile.

Ministrul a spus că România trebuie să reducă cu 20% cheltuielile în valoare de 100 de miliarde de lei cu salariile bugetarilor.

„Comisia Europeană ne zice pe bună dreptate ‘Nu aveți bani, deci implementați reformele˝, a subliniat Boloș.

Întrebat cu ce procent ar putea scădea salariile bugetarilor, acesta a spus că nu dorește să ofere o cifră concretă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.