Guvernul introduce taxa de solidaritate

0
422

Guvernul cu o mână dă şi cu alta ia. După ce a anunţat că ajută categoriile vulnerabile, premierul Nicolae Ciucă vorbeşte acum despre taxa de solidaritate. 

Subiectul se află deja pe masa Coaliţiei. În toată această debandadă, liberalii promit că vor scădea inflaţia şi dobânzile, dacă social-democraţii le vor ceda postul de ministru al Finanţelor.

Primul care a anunţat o astfel de taxă, liderul PSD, Marcel Ciolacu

„Guvernul s-a angajat să nu crească impozitarea şi aşa va rămâne”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, de la Bruxelles.

De la Guvern, mesajul este însă cu totul altul. Premierul Nicolae Ciucă recunoaşte că se analizează posibilitatea ca o taxă pe solidaritate să fie introdusă în România. 

Primul care a anunţat o astfel de taxă a fost liderul PSD, Marcel Ciolacu, iar acum discuţiile sunt purtate în cadrul coaliţiei de guvernare. 

„Nu este vorba de modificarea taxelor la companii. Lucrăm deciziile în coaliţie şi revenim. Vă rog să avem răbdare să finalizăm analiza”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Premierul Ciucă: „Lucrăm deciziile în coaliţie şi revenim”

În contextul în care situaţia economică a României este tot mai complicată, fostul premier Florin Cîțu cere PSD-ului să credeze liberalilor Ministerul de Finanţe. 

„Este o provocare pe care o arunc la PSD, dacă vor şi dacă le pasă de români, ar trebui să dea ministerul la PNL, punem orice membru PNL şi veţi vedea că şi inflaţia, şi dobânzile vor scădea”, a replicat preşedintele Senatului, Florin Cîţu.

După această declaraţie, ministrul Finanţelor s-a plâns de greaua moştenire.

„Am preluat o situaţie foarte complicată, o inflaţie care s-a triplat într-un singur an 2021, când era USR la guvernare era 2.6%, în noiembrie când am preluat mandatul era 7.8%, dobânzi dublate în 2021”, se plânge ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.