Harry Belafonte, supranumit „Regele lui Calypso” a decedat la 96 de ani

0
95

Actorul şi cântăreţul Harry belafonte s-a strins în ziua de 25 aprilie 2023, la New York, la vârsta de 96 de ani, conform unei informaţii publicate de New York Times, transmit Reuters şi AFP.

Belafonte a fost supranumit „Regele lui Calypso” după succesul revoluționar al hitului său din 1956, „The Banana Boat Song (Day-O)”. De asemenea, a devenit un star de cinema după ce a jucat în adaptarea cinematografică a musicalului de pe Broadway, „Carmen Jones”.

Dar cele mai mari contribuții ale lui Belafonte au avut loc în afara scenei. A fost un strateg cheie, a strâns fonduri și a fost mediator pentru mișcarea pentru drepturile civile. Și-a riscat continuu cariera – ​​și cel puțin o dată chiar viața – pentru activismul său.

A condus o campanie împotriva apartheidului în Africa de Sud și s-a împrietenit cu Nelson Mandela. A mobilizat sprijin pentru lupta împotriva HIV/SIDA și a devenit Ambasador de bunăvoință UNICEF. De asemenea, i-a venit ideea să înregistreze cântecul de succes din 1985, „We Are the World”, care a adunat o constelație de vedete pop și rock, printre care Bob Dylan, Michael Jackson și Bruce Springsteen, pentru a strânge bani pentru ameliorarea foametei în Africa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.