Hoțul strigă: Hoții! sau cum își răsplătea USR finanțatorii din campania electorală

0
125

Conform unor date publicate în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 309, din 28 aprilie 2017, cu referire la acte ale partidelor politice, unde se publică cuantumul total al sumelor provenite din finanțările private ale Partidului USR în anul 2015, aflăm din lista persoanelor juridice care au făcut, în anul 2016, donații a căror valoare depășește zece salarii de bază minime brute pe țară, că patru dintre companiile lui Michael Horst Schmidt au contribuit cu bani la finanțarea acestei formațiuni politice, nota Jurnalul Național.

Astfel, Compania MHS Truck & Bus SRL din București, care, în 2018, îl avea ca administrator pe Michael Horst Schmidt, a donat USR suma de 50.000 de lei, la datele de 21 și 30 ianuarie 2016. Mai departe, compania MHS Otopeni Truck & Bus SRL, deținută, la acel moment, de MHS Holding GMBH, reprezentată de Michael Horst Schmidt, de MHS Immo SARL Luxembrurg și de Hans Heinrich Von Srbik din Austria, a făcut către USR, la data de 11 noiembrie 2016, o donație de 20.000 de lei. De asemenea, societatea MHS Leasing Renting SRL București, deținută în integralitate la acel moment de MHS Truck & Bus SRL, a donat USR, tot la 10 noiembrie 2016, suma de 22.000 de lei. Nu în ultimul rând, compania MHS Truck Services SRL București, deținută de MHS Holding GMBH, a donat către USR, tot la 10 noiembre 2016, suma de 21.000 de lei.

Ajunși la putere, Drulă și Ghinea își pun semnăturile pe un proiect european cu un buget de 106.599.765,20 lei și prevede 250 de aparate pentru măsurarea vitezei de circulație a autovehiculelor, 4.000 de dispozitive mobile, 1.400 de imprimante mobile termice, 44 de sisteme electronice mobile de depistare a substanțelor stupefiante în salivă, un sistem de colectare a datelor pentru siguranţa în trafic și 300 de autospeciale de poliţie. Anexele tehnice fac parte integrantă din proiect și în cazul autospecialelor s-au făcut frumos, cu dedicație pentru marca sponsorului USR. Ghinion, useriștii nu mai sunt acum la guvernare și noul ministru liberal Lucian Bode continuă acel proiect cu modficări la numărul autospecialelor, fără a umbla la specificațiile tehnice, scrise în detaliu ca să se potrivească unui model al sponsorului din campania electorală al USR care este și un prieten al președintelui Klaus Iohannis.

Contractul de finanțare pentru autospecialele BMW este semnat de Cătălin Drulă (ca ministru al Transporturilor), Cristian Ghinea (ca ministru al Fondurilor Europene) și reprezentantul IGPR, spune ministrul de Interne, Lucian Bode, care îl acuză pe liderul USR de dezinformare și amnezie atunci când acuză PNL de licitație trucată, când cheamă OLAF și DNA să verifice. Adică hoțul strigă: Hoții! și normal ar fi să cadă el în plasă. Un lucru este sigur, la alegerile viitoare, USR nu îl va avea sponsor pe domnul Michael Horst Schmidt.

P.S. Ia ghiciți ce mașină conduce Cătălin Drulă, conform declarației de avere? Exact, ați ghicit …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.