Hram la Mănăstirea Izbuc şi sfinţire de biserică

0
253

Vineri, 21 aprilie 2023, de sărbătoarea „Izvorul Tamaduirii” este mare bucurie duhovnicească la Mănăstirea Izbuc cu ocazia hramului. Slujbele de hram se vor desfășura după următorul program:

* Joi, 20 aprilie 2023, de la ora 19.00, va începe slujba de priveghere, procesiune la izvorul tămăduitor din incinta Mănăstirii, unde se vor înălța cântări și rugăciuni; apoi Taina Sf. Maslu și rugăciuni de dezlegare; apoi Sf. Liturghia de la miezul nopții.

* Vineri, 21 aprilie 2023, de la ora 07.00, sfințirea apei la izvor; la ora 08.00 va începe Sfânta Liturghie săvârșită de Ps. Sofronie, episcopul Oradiei, înconjurat de un mare sobor de preoți și diaconi.

 La final se vor împărți cele aproximativ 10.000 de flacoane la jumătate de litru cu apă sfințită din Izvorul Maicii Domnului, precum și câte o porție de mâncare pentru toți credincioșii prezenți.

– Duminică, 23 aprilie 2023, de sărbătoarea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, se va târnosi (sfinți) noua biserică ridicată în incinta Mănăstirii Izbuc, de către Ps. Sofronie, episcopul Oradiei.

 Slujbele vor începe încă din ajun, iar duminică dimineața, de la ora 08.00, se va săvârși Sfânta Liturghie de către Ps. Sofronie, episcopul Oradiei. După terminarea Liturghiei toți credincioșii vor putea intra prin Sfântul altar pentru a se închina și ruga; aceasta se va putea face timp de o săptămână, până duminică, 30 aprilie 2023.

 Maica Domnului să înalțe rugăciunile miilor de pelerini care vor participa și în acest an la hramul sfântului așezământ monahal din Munții Codru Moma la tronul lui Dumnezeu de unde vine toată binecuvântarea, iar Sfântul Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de biruință să prezinte înaintea Domnului noul locaș inaugurat și sfințit, iar moaștele lui prezente în noua biserică să fie balsam de mângâiere pentru toți care în aceste zile și nu numai vor veni la Mănăstirea Izbuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.