În primele patru luni ale anului, românii care lucrează în străinătate au trimis acasă peste 1,7 miliarde de euro

0
143

Suma cea mai mare trimisă de românii din străinătate în România vine din Germania. Numai în primele patru luni au trimis peste 400 de milioane de euro. Germania primeste tot mai mulți români. De la muncitori în construcții și agricultură, până la ingineri și medici. Ai noștri preferă această țară pentru că sunt plătiți bine și au contracte de muncă stabile. Potrivit Ministerului Muncii, 800.000 de români muncesc cu forme legale în Germania, iar alți 200.000 sezonier în general în agricultură.

Următoarea țară de unde vin sume mari de bani este Marea Britanie.

În schimb, dinspre Spania și Italia, țările care au primit un număr mare de muncitori români imediat după aderarea României la Uniune sumele au scăzut vizibil. În 2021, din Italia, au venit în țară puțin peste 800 de milioane de euro, și aproape jumătate din Spania.

Pe de altă parte, spun specialiștii, s-a schimbat și profilul muncitorului român. Dacă în Spania și Italia ai noștri mergeau, în general, la cules de căpșuni și alte munci agricole, în Marea Britanie și Germania, lucrează cei cu studii superioare.

În creștere în ultimii ani sunt și sumele virate din țările nordice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.