Incendiu la rezervoarele cu reziduuri de păcură de pe platforma unei uzine dezafectate din Tileagd

0
179

Pompierii militari din cadrul Stației Aleșd și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Tileagd au acționat astăzi, 19 iunie a.c. pentru stingerea unui incendiu produs la rezervoarele cu reziduri de păcură din incinta unei uzine dezafectate de pe raza localității Tileagd.

În jurul orei 12.30, un apelant al numărului unic 112, sesiza Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” Bihor cu privire la producerea unui incendiu pe raza localității Tileagd, apelantul precizând faptul că vedea de la depărtare, fum negru și dens degajându-se din zona unei uzine dezafectate, unde se tratau traversele de cale ferată.

„Pentru gestionarea evenimentului, la fața locului au fost mobilizate trei echipaje de pompieri militari din cadrul Stației Aleșd, din care două de stingere și unul de prim ajutor calificat și un echipaj din cadrul Detașamentului 1 Oradea, fiind totodată alertat și SVSU Tileagd. La sosirea forțelor de intervenție, flăcările se manifestau la cinci rezervoare cu reziduri de păcură, cel mai probabil, acestea propagându-se, prin gurile de vizitare ale rezervoarelor, de la un incendiu de vegetație uscată, care cuprinsese o zonă de circa trei hectare. Forțele de intervenție au acționat cu trei autospeciale de stingere și un container tip Abroll, reușind să localizeze și să lichideze focarele de incendiu în aproximativ 30 de minute”, a informat maiorul Camelia Roșca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.