Instanța anulează desființarea Ansamblului Crișana!

0
87

Curtea de Apel Timișoara a anulat Hotărârea Consiliului Județean Bihor 158 din 2021, prin care Ansamblul Profesionist Crișana a fost desființat.

Solutia pe scurt a fost publicată pe portalul instanțelor de judecată:

Respinge excepţia nulităţii recursului. Admite recursul formulat de recurenţii-reclamanţi TOIE CIPRIAN IOAN, DINICU CIPRIAN – DANIEL, BORZA CORNEL, COVACIU CORNELIA, BABA LUMINIŢA FLORINA, MATES SIMONA FLORINA, MOLDOVAN LIVIU MARCEL, CIOARA COSMIN ADRIAN, POPA PETRU RAMON, MOLDOVAN NICU PAUL, NEGREAN MARIANA GETA, NEGREAN DUMITRU, TEODORESCU MIHAIL şi MICLAUS ADRIAN FLORIN împotriva Sentinţei civile nr. 1087/28 Decembrie 2021 pronunţată în dosarul nr. 3392/111/2021 de către Tribunalul Bihor în contradictoriu cu intimata pârâtul CONSILIUL JUDEŢEAN BIHOR şi intervenientul accesoriu SINDICATUL NAŢIONAL DIN CULTURĂ FAIR, având ca obiect – anulare act administrativ – HLC.158/2021. Admite cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul SINDICATUL NAŢIONAL DIN CULTURĂ FAIR. Casează în parte sentinţa civilă recurată, şi în rejudecare:

Dispune anularea Hotărârii nr. 158/2021 a Consiliului Judeţean Bihor. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei civile recurate.

Obligă pârâtul CONSILIUL JUDEŢEAN BIHOR la plata cheltuielilor de judecată către recurenţii-reclamanţi, în cuantum de 7100 lei. Definitivă. Pronunţată azi, 20.12.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

Vă reamintim că prin hotărârea 158 din 5 august 2021, Consiliul Județean Bihor a decis desființarea Ansamblului folcloric ”Crișana”. Acesta făcuse parte în ultimul deceniu din structura Teatrului ”Regina Maria”, iar propunerea de desființare, făcută de conducerea administrației județene și de cea a teatrului, a fost adoptată cu votul consilierilor județeni liberali. În schimb, propunerea privind înfiinţarea Ansamblului „Ţara Crişurilor” nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Pe 17 septembrie 2021, Tribunalul Bihor a admis cererea de suspendare a aplicării hotărârii CJ de desființare a Ansamblului Artistic Profesionist ”Crișana”, însă pe 10 decembrie 2021, Curtea de Apel Oradea a admis un recurs al administrației județene și a respins cererea de suspendare.

La sfârșitul lui 2021, pe 28 decembrie, Tribunalul Bihor a respins, ca neîntemeiată, acțiunea principală prin care artiștii solicitau anularea hotărârii CJ Bihor nr. 158/2021. Procesul s-a mutat apoi la Curtea de Apel Oradea, de unde a fost strămutat la Curtea de Apel Timișoara. Aceasta a admis, azi, recursul celor 14 artiști și a anulat hotărârea de desființare a ansamblului ”Crișana”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.