Ion Țiriac supărat pe românii care nu vor să plătească taxe la stat

0
146

Miliardarul român Ion Țiriac s-a arătat dezamăgit de mentalitatea românilor care nu vor să plătească taxe către stat.

Invitatul lui Măruță la Pro TV, Ion Țiriac este dezamăgit de faptul că, deși au trecut peste trei decenii de când România a făcut primii pași spre capitalism, nicio guvernare nu a reușit să educe poporul român. „Statul e cel mai sărac român care există în lumea asta. Statul nu are bani, populația trebuie să muncească, să aibă succes, să se învârtă economia, să dea bani statului și apoi, statul să facă totul pentru populație. Începând cu autostrăzi, până la trenuri. N-am simplificat treaba la taxe“, spune Țiriac.

El mărturisește că foști colegi de-ai săi îl întreabă „De ce să plătesc taxe?“. „Pentru că fără taxe acest stat nu are niciun ban! Nu e vorba de miliardarii care nu plătesc taxe. Nu, nu! Ăia plătesc taxe, nu ai cum să faci evaziune pentru că ajungi unde ajungi. Dar e vorba de masa populației care nu înțelege“, a spus miliardarul la emisiunea „La Măruță“.

Cu o avere estimată la 1.1 milarde de dolari, miliardarul Ion Ţiriac conduce detaşat în clasamentul celor mai bogati tenismeni din istorie.  Fostul tenisman a dezvăluit cum a făcut primii bani din afaceri, în anii ’50. „M-a ajutat foamea. E greu să vă spun eu, pentru că e greu să vă identificaţi cu anii ’50, cum făceai să obţii un colac sau o bucată de pâine. Trebuia să inventezi tot felul de lucruri. Primele comerţuri pe care le-am făcut era să iei de la Moscova două ceasuri Pobeda şi să le vinzi în ţară cu doi lei, iar cu doi lei să cumperi patru sticle de coniac şi să le vinzi la Moscova cu şase lei şi aşa mai departe”, a povestit el la Digisport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.