Israelienii au pierdut un avion de luptă F-16

0
218

Israelienii sunt vestiți că au avioane moderne, americane, bine dotate, cu care au făcut și fac multe acte de bravură. Iată însă că acum avem un incident: un avion de luptă F-16 israelian s-a prăbuşit sâmbătă în Israel, în timp ce armata lansa atacuri împotriva unor ţinte iraniene în Siria, după ce interceptase o dronă venită din teritoriul sirian, a anunţat armata, relatează AFP.

„Forţele de apărare din Israel au vizat sisteme de control iraniene în Siria care au trimis drona în spaţiul aerian israelian”, a declarat pe Twitter un purtător de cuvânt al armatei, locotenent Jonathan Conricus.

„Tiruri antiaeriene siriene intense, un F-16 s-a prăbuşit în Israel, piloţii sunt teferi şi în siguranţă”, a indicat purtătorul de cuvânt.

Un comunicat al armatei a precizat că forţele israeliene au identificat o „dronă iraniană” lansată din Siria şi a interceptat-o în spaţiul aerian israelian cu un elicopter de luptă.

Poliţia a anunţat că avionul F-16 s-a prăbuşit în regiunea Jezreel, la est de oraşul Haifa, în nordul Israelului. „Iranul este responsabil de această gravă încâlcare a suveranităţii israeliene”, a menţionat de asemenea purtătorul de cuvânt al armatei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.