Joe Biden, apel important către americanii din Ucraina: „Ar trebui să plece acum. Lucrurile ar putea să scape de sub control rapid!”

0
165

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, îi îndeamnă pe cetățenii americani din Ucraina să părăseasca țara „acum”, din cauză că ar putea fi atacată oricând de armata rusă.

„Lucrurile ar putea să scape de sub control rapid”, a semnalat Joe Biden, joi, în cadrul unui interviu pentru NBC News, referindu-se la criza din Ucraina și la cetățenii americani care se află în țara noastră vecină.

Președintele american i-a îndemnat, joi, pe americanii aflați în Ucraina să plece „acum”

Joe Biden a subliniat că armata Kremlinului este una dintre cele mai puternice din lume, el urmând a avea vineri noi întrevederi cu liderii UE şi NATO pe tema a ceea ce se întâmplă la granița Ucrainei cu Rusia.

Joe Biden: „Avem de-a face cu una dintre cele mai mari armate din lume”

„Cetăţenii americani ar trebui să plece acum. Nu este ca şi cum am avea de-a face cu o organizaţie teroristă. Avem de-a face cu una dintre cele mai mari armate din lume. Este o situaţie foarte diferită şi lucrurile ar putea să scape de sub control rapid”, a declarat Joe Biden la NBC News.

Joe Biden vrea să evite un război mondial. Nu va trimite soldați americani în Ucraina

De asemenea, liderul american a punctat și faptul că nu va trimite soldați ai SUA în Ucraina dacă va avea loc o invazie rusească, deoarece o astfel de situația ar declanșa „un război mondial”.

„Când americanii şi ruşii încep să tragă unii în alţii, suntem într-o lume foarte diferită”, a mai transmis liderul Casei Albe.

Poziția Chinei față de criza din Ucraina

Cu puțin timp înainte de declaraţiile lui Joe Biden, Linda Thomas-Greenfield, ambasadoarea americană la ONU, a cerut Chinei să îi „încurajeze pe ruşi” să acționeze corect în ceea ce privește criza pe care au creat-o în Ucraina.

„Chinezii şi-au exprimat serioasa îngrijorare în Consiliul de Securitate (la 31 ianuarie) pentru protecţia integrităţii frontierelor şi a suveranităţii statelor. Exact asta fac ruşii – ei ameninţă integritatea unei frontiere”, a spus Linda Thomas-Greenfield.

Ambasadoarea americană la ONU crede că China ar avea un rol foarte important în a transmite mesajul solicitat de ea.

„Ar fi deci extrem de important ca China să transmită acest mesaj şi îl încurajez pe omologul meu chinez la New York să-l transmită”,  a mai precizat ambasadoarea americană la ONU.

Zhang Jun

Ulterior, Zhang Jun, omologul său chinez, a oferit o reacție pe Twitter: „Încetaţi să mai sporiţi tensiunile!”.

Nu este prima oară când Joe Biden îi sfătuiește pe americanii din Ucraina să plece din țară. Pe data de 8 februarie, în cadrul unei conferințe alături de cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, președintele SUA spunea:

„Nu vorbesc de corpul diplomatic care se află acolo. Cred că ar fi înțelept ca americanii din Ucraina să părăsească țara. N-aș vrea să-i văd prinși în foc încrucișat, dacă chiar ar invada (rușii – n.n.), și nu e nevoie de asta. Și dacă aș fi în locul lor, oricine de acolo, aș spune să plece”, a declarat Joe Biden, într-o conferință de presă de la Casa Albă, alături de Olaf Scholz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.