Kövesi şi-a întărit reputaţia de „Doamnă de Fier” în Franța

0
177
Laura Codruta Kovesi
Laura Codruţa Kövesi

Laura Codruţa Kövesi, procurorul-şef al Parchetului European, este subiectul unui articol publicat de prestigiosul cotidian francez L’Equipe, în care este prezentată pasiunea ei pentru baschet, sport pe care l-a practicat în tinereţe, relatează Digisport.ro.

Articolul realizat de jurnalistul Christophe Larcher, în care Kövesi este numită „Doamna de fier”, este intitulat „De pe parchet la Parchet”.

„Acum recuperează miliardele de euro din fonduri europene, din TVA sau din diverse ajutoare luate fraudulos. Însă, între 7 şi 22 de ani a fost o baschetbalistă înverşunată. Marea ei realizare: o medalie de argint la Europeanul de cadete din 1989, când România s-a înclinat la limită (57-58) în faţa Cehoslovaciei. Înaltă de 1,80 metri, pivotul Laura Codruţa Lascu (numele ei de fată) avea 16 ani şi juca la CSŞ Mediaş, campioana naţională a categoriei. Doamna Kövesi a reuşit până acum să-şi întărească reputaţia de Doamnă de fier, aşa cum era numită în România”, scrie L’Equipe despre fosta şefă a DNA.

Laura Codruța Lascu

Potrivit sursei citate, în 2020, Kovesi a discutat la SportED Talks despre pasiunea sa pentru baschet: „Baschetul este cel mai frumos sport. Eram foarte activă, foarte energică, baschetul m-a disciplinat, m-a învăţat ce înseamnă dreptatea şi cum nu trebuie niciodată să abandonezi”.

Laura Codruța Kövesi, în L’Equipe

Nu este pentru prima dată când şefa Parchetului European devine subiectul unor publicaţii europene de prestigiu. De exemplu, la începutul lunii ianuarie, publicaţia Le Monde a descris-o pe Kovesi ca pe o vedetă naţională pe scena luptei anticorupţie din România:

„O adevărată vedetă naţională în lupta împotriva corupţiei în ţara de origine, această fostă baschetbalistă aplică la nivel european metodele care au făcut-o cunoscută în România. Statisticile sunt impresionante. Potrivit acestora, la începutul lunii decembrie, Parchetul European examinase deja 2.500 de procese-verbale şi deschisese 500 de cercetări penale pentru un prejudiciu adus bugetului european estimat la 5 miliarde de euro”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.