Liderii Coaliției au bătut palma pe „ordonanța austerității”

0
97

După aproape o lună de discuții pentru reducerea cheltuielilor bugetare, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au anunțat că au convenit asupra unei formule. Între măsurile anunțate sunt reducerea cheltuielilor cu bunuri și servicii ale ministerelor, înghețarea angajărilor la stat cu excepția educației și sănătății, precum și reducerea numărului de consilieri.

În postări aproape simultane, liderii PSD și PNL trec în revistă măsurile convenite:

  • -reducerea cu 10% cheltuielile ministerelor la bunuri şi servicii
  • -oprirea achizițiilor de autovehicule, mobilier și alte cheltuieli neesențiale
  • -înghetarea angajărilor la stat, cu excepția sănătății și educației
  • -prezența în maximum două consilii de administrație a unei persoane
  • -limite lunare de cheltuieli pentru fiecare minister în parte, stabilite de Ministerul Finanțelor.

De asemenea, Ciucă și Ciolacu anunță că toate achizițiile de alimente pentru instituțiile publice se vor face de la producători români. 

„Fie că vorbim de hrana din spitale, de programele destinate elevilor în școli, mâncarea pentru bătrânii și copiii instituționalizați – toate instituțiile publice vor cumpăra doar produse românești de calitate. Principiile ”lanțului scurt de aprovizionare” vor fi introduse în ordonanța de urgență pe care Guvernul o va adopta în această săptămână. Fermierii români trebuie sprijiniți în mod direct de stat, la fel cum oamenii din această țară trebuie să aibă acces la produse bune și proaspete!”, a scris Ciolacu, pe Facebook. 

„Concret, prin această măsură vânzarea se va face de la un fermier la un consumator prin implicarea unui număr cât mai redus de intermediari. În plus, entitățile publice care desfășoară activități de alimentație publică (cantine școlare, unități militare, cantine spitalicești etc.) vor achiziționa alimente din vecinătate, conform unor reguli bine stabilite”, precizează și Nicolae Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.