Lotus Băile Felix s-a reunit la baza de la Sânmartin

0
785

Ocupanta locului 4 în Seria 10 din Liga 3, Lotus Băile Felix s-a reunit la propria bază de la Sânmartin pentru pregătirea sezonului de primăvară. Bihorenii vor susține cinci jocuri de verificare și vor efectua o perioadă de pregătire centralizată la Băile Felix. La primul antrenament din 2022, efectuat la Baza Comunală Sânmartin, au fost prezenți 23 de jucători.

Antrenamente indiferent de temperatură

„Pentru următoarea parte a sezonului vom miza pe un mix între jucătorii cu experiență și tinerii din lot. Mai aștept doi jucători, un mijlocaș și un atacant care să se alăture, cât mai repede, echipei. Prima săptămână este de reacomodare la efort. Vom intra în cantonament pe 31 ianuarie, aici, la Băile Felix. Am perfectat patru jocuri de verificare, cu Viitorul Vetiș, Foresta Tileagd, Șoimii Lipova și Sportul Șimleu. Pentru al cincilea joc, căutăm un adversar din Liga 3”, a declarat Gheorghe Ghiț, antrenorul echipei Lotus.

Gheorghe Ghiț, antrenorul echipei Lotus

LOTUL DE JUCĂTORI

Portari: Eduard Beke, Roland Csapo (junior).

Fundași: Alex Pintea, Tamas Paublusztig, Florin Pop, Salif Nogo, Cristi Oros, Marian Arsene.

Mijlocași: Mădălin Popa, Patrik Blăgea, Noah Farcaș, Cyrus Habakuk, Ionuț Ban.

Atacanți: Vlad Costea, Claudiu Codoban, Juniori (născuți 2004, 2005, 2006), în parteneriat cu LPS Bihorul: Sebastian Cucu, David Mailinger, Laurențiu Cristea, Bogdan Creț, Denis Sala, Luca Trifa, Lucian Mănoiu, Sergiu Matiu. Au absentat, din motive medicale, juniorii: Ghitea, Panc și Bala.

CONDUCEREA TEHNICĂ

Antrenor principal: Gheorghe Ghiț

Antrenor secund: Petre Ardelean

Antrenor de portari: Nicolae Petre

Director tehnic: Cosmin Bodea

Preparator fizic: Ciprian Fiter

Kinetoterapeut: Desideriu Szilagyi

CONDUCEREA ADMINISTRATIVĂ

Președinte: Alex Krenek.

Director sportiv: Ovidiu Popa.

După ultimul meci din 2021, Lotus a încetat contractele cu patru jucători: mijlocașii centrali Adrian Popa și Cătălin Tutță, vârful de atac Andrei Făgărășanu și portarul Balazs Dombradi. După un sezon de toamnă excelent, tânărul mijlocaș de bandă sau chiar atacant, Vlad Costea (19 ani – 5 goluri în prima parte a campionatului) a fost chemat la testări de către echipa de prim ligă FC Botoșani, dar azi s-a aflat la antrenamentul echipe Lotus Băile Felix.

De asemenea, portarul Eduard Beke este și el în vederile unei echipe de Liga I, CS Mioveni. Altfel, Lotus l-a împrumutat pe mijlocașul defensiv Eric Tiponuț liderului din Liga 4, Foresta Tileagd.

OBIECTIVELE LUI GHEORGHE GHIȚ

Cu trei etape înainte de finalul sezonului regulat Lotus (27 de puncte) se află pe loc de play off însă gruparea din Felix are un program dificil, cele cinci puncte avantaj față de principala pretendentă la un loc între primele patru, SCM Zalău (22), nu reprezintă o zestre care să ofere confort în îndeplinirea obiectivului. Lotus va juca, în ordine cu o mare favorită la câștigarea seriei, Minaur Baia Mare (acasă), CSM Satu Mare (acasă) și cu liderul actual, CA Oradea (în deplasare).

„Personal mi-aș dori o calificare în play off, ca prim obiectiv. Matematic mai avem nevoie de patru puncte însă sunt convins că se vor maipierde puncte și de către adversarele directe la un loc în play off. Cel de-al doilea obiectiv e reprezentat de promovarea cât mai multor jucători tineri”, a precizat Gheorghe Ghiț.

Cu un schelet al echipei bazat pe multă experiență, se încearcă asimilarea tinerilor din lot. „Ăștia suntem. Am fost și lideri, apoi, când au apărut absențele, am pierdut din ritm și puncte însă sunt colegi de calitate și avem un vestiar unit”, a punctat Claudiu Codoban, unul dintre „veterani” dar și golgheter al echipei.

Claudiu Codoban

MECIURILE DE ”ACASĂ” S-AR PUTEA DISPUTA VINEREA

Până acum Lotus a disputat partidele de pe teren propriu, în zilele de sâmbătă. Însă sunt șanse mari ca acest lucru să se modifice. „Am început demersurile necesare la FR Fotbal pentru a ne programa jocurile de pe teren propriu vineri după-amiaza. Dorința noastră are la bază parteneriatul cu LPS Bihorul privitor la cei zece juniori care pot juca și la noi, în Liga 3, dar și în Campionatul Național de juniori, având dublă legitimare. Cum partidele echipelor de juniori au loc sâmbăta dorim să jucăm noi, vineri, pentru a da posibilitatea celor care nu evoluează în Liga 3, într-o etapă, să joace la juniori și să aibă meciuri în picioare”, a explicat președintele Alex Krenek.

La vestiar

Victor Mihalcea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.