Marcel Ciolacu: salariul mediu în România va fi de 1000 de euro. Pensiile tuturor vor crește

0
274

Premierul desemnat Marcel Ciolacu a explicat că filosofia sa va fi cea de ”patriotism economic”, iar până la finalul mandatului său de prim-ministru salariul mediu net va fi de 1000 de euro, iar pensionarii vor avea parte de creșteri.

”Vă spun că următoarele luni vor însemna o cursă contra cronometru pentru refacerea puterii de cumpărare a populației!

Vom lucra în strânsă legătură cu BNR pentru a duce inflația la o singură cifră.

Vom veni cu un program curajos pentru a stopa creșterea prețurilor la alimentele de bază. Și vom lovi fără milă în toți cei care cred că se pot îmbogăți prin speculă pe spatele și suferința românilor!

Vom stimula munca și vom încuraja românii să rămână în țară.

Avem un program prin care vom reduce treptat impozitarea muncii, mai ales pentru cei cu venituri mici și medii. În paralel, vom demara discuțiile cu sindicatele și patronatele pentru creșterea consistentă a salariului minim.

Sunt măsuri normale pentru ca, la sfârșitul mandatului acestui guvern, orice salariat din România să câștige minim 500 de euro net. Iar la 1 ianuarie 2025, câștigul salarial mediu în România să ajungă la 1.000 de euro net.

În paralel, trebuie să avem grijă de seniorii noștri. Creșterea pensiilor va fi pentru mine literă de lege! Și avertizez foarte clar că voi fi dușmanul de moarte al tuturor celor care vor mai îndrăzni să spună vreodată că părinții noștri – după o viață de muncă – sunt asistați sociali. Sau că pensia este pomană.

La fel cum nu mai vreau să văd cum cei care sunt săraci sunt umiliți și batjocoriți doar pentru că sunt săraci. Ca viitor prim-ministru, voi continua să fiu alături de românii cu venituri mici.

În plan economic, cred cu tărie că trebuie să schimbăm perspectiva. Trebuie să începem să producem mai mult și mai bine aici, la noi acasă, cu bani europeni.

Patriotismul economic va transforma economia dintr-o economie bazată pe consum din import într-o economie bazată pe producție. Vom avea o creștere economică sănătoasă, vom crea locuri de muncă și vom crește exporturile.

Avem 250 de miliarde de lei pregătiți pentru investiții în următorii doi ani. Bani cu care vrem să sprijinim toate companiile care produc în România. În plus, în perioada următoare, fondurile europene trebuie să fie motorul acestei economii.

Vă propun și două industrii strategice în care România își va concentra eforturile în următorii doi ani. Industria alimentară și sectorul materialelor de construcții vor beneficia de cele mai ample scheme de stimulare a producției din istorie.”, a spus Marcel Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.