Mărfuri contrafăcute găsite în container cu destinația o firmă din Oradea

0
270

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud – Direcţia Regională Vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate în două containere sosite din China, aparținând unor societăți comerciale cu sediul în Republica Moldova, respectiv Oradea. Ca urmare a controalelor, inspectorii vamali au descoperit în primul container 2.670 trotinete pentru copii, cu însemnele a mărcilor comerciale DISNEY și MARVEL. În cel de-al doilea container, inspectorii vamali au descoperit 730 carduri de memorie și adaptoare cu însemnele mărcii MICRO SD, 150 căști wireless și 50 ceasuri smart cu însemnele mărcii APPLE.

Având în vedere că toate bunurile erau succeptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru mărcile menționate, autoritatea vamală a procedat la reținerea acestora. Valoarea lor totală, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţ de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 1.000.000 RON.

Menționăm că deși se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.