FC Bihor a întors Șoimii Lipova într-un amical jucat la Sântion

0
133

Pentru penultimul amical al iernii, Șoimii Lipova s-a deplasat la Sântion, pentru a se duela cu formația fanion a județului Bihor, cu șanse certe de promovare în Liga a 2-a. Pe o vreme ploioasă pigmentată cu un vânt destul de sâcâitor, gazdele au reușit să se impună cu 3-2, la capătul unui joc cu răsturnări de scor.

FC Bihor a punctat pentru prima dată în minutul 10, după o fază fixă executată de Cherman, și reluarea lui Marius Hosu din 7 metri. Lipovanii au restabilit egalitatea cinci minute mai târziu prin David Pop, care a pus latul la centrarea lui Gavrilă. Cu 5 minunte înainte de pauză, Pamfile a bătut bine un corner, iar Abel Popa a împins mingea în plasă dintr-o învălmășeală.

Partea a doua a fost controlată autoritar de FC Bihor, iar după ce Poiană a scos de sub transversală „foarfeca” lui Serediuc, iar Roșu și Sg. Jurj au ratat din situații bune, au apărut și golurile. În bună dispoziție de joc, fundașul Ioviță a egalat cu un șut cu dreptul trimis de la 25 de metri la colțul lung, aproape de vinclu (66). Cu 8 minute înainte de final, Constantin Roșu a centrat în careu și Andrei Hosu a șutat din 7 metri la colțul scurt, stabilind scorul final 3-2.

Farcaș: „Mă nemulțumește ușurința cu care primim goluri”

Așadar, Bihorul le depășește pe ambele formații arădene din zona play-off a Ligii a 3-a, după 2-1 cu Crișul, în urmă cu o săptămână, în cadrul „triunghiularului” de la Arad cu Corvinul. „A fost un test util chiar dacă condițiile nu au fost cele mai propice pentru un joc de fotbal. Este o victorie de moral având în vedere că mai avem două săptămâni și reîncepe campionatul. Am marcat trei goluri, ne-am creat și alte ocazii în special în repriza a doua, dar mă nemulțumește ușurința cu care primim goluri. E nevoie de mai multă responsabilitate și concentrare pentru a evita astfel de situații și în campionat”, a declarat antrenorul Florin Farcaș pentru colegii de la bihon.ro.

Abrudean: „Sper ca atitudinea din a doua repriză să nu mai o avem la meciurile oficiale”

Lipova nu a obținut rezultate pozitive în fața echipelor ceva mai bine cotate în amicalele iernii. A pierdut cu Dumbrăvița și Ripensia, iar azi a venit și eșecul cu FC Bihor. La fel de adevărat că are și o remiză cu Corvinul. „O partidă desfășurată pe un teren foarte greu datorită ploilor căzute în ultimele zile. A rezultat un joc de angajament, în care atitudinea și determinarea erau factorii principali pe care noi i-am avut în prima repriză și sunt foarte mulțumit. În repriza a doua nu s-a întâmplat la fel, iar gazdele au reușit să întoarcă scorul în favoarea lor. A fost un antrenament bun în care doar aspectul fizic a fost atins. Am mai avut în prima repriză niște contraatacuri bune, dar ineficiente, căci Jichici, Popovici nu au reușit să concretizeze. În repriza a doua am avut o prestație mai palidă, contând prea puțin pe partea ofensivă datorită faptului că am permis adversarului să aibă posesia mai mult, lipsindu-ne agresivitatea și implicarea tuturor în efort. Din punctul meu de vedere, vreau să cred că toți jucătorii sunt importanți și așa consider, dar sper ca atitudinea din a doua repriză să nu mai o avem la meciurile oficialeA mai rămas o partidă de verificare cu Sântana, imi doresc să jucăm pe iarbă, la Lipova, dar trebuie să vedem ce condiții meteo vom avea. Gazonul este un aspect care e o problemă la noi datorită antrenamentelor făcute pe teren sintetic, iar când trecem pe iarbă jucătorii resimt și asta se transpune și in evoluția lor, dar atitudinea nu are nimic în comun cu asta”, a fost concluzia lui Adrian Abrudean, antrenorul „șoimilor”.

Formații:

FC Bihor: R. Bob – C. Jurj, A. Gal. D. Stan, L. Ioviță, R. Farcaș, T. Serediuc, R. Gunie, G. Cheman, A. Gheorghiță, M. Hosu. După pauză au mai intrat: Ed. Nergheș – C. Roșu, Cl. Petruș, A. Hosu, Sg. Jurj, A. Chindlea, Al. Popa, D. Lupșe, Ad. Popa.

Șoimii Lipova (prima repriză): R. Buta – Cristiu, Sabău, A. Popa, Pamfile – Bulza, Susan, D. Pop, Gavrilă – Jichici, Popovici.

Șoimii Lipova (repriza a doua): Poiană – Clej, Sabău, Giosu, Pamfile (60 Angheli) – D. Rusu (60 Nagy) , D. Pop (80 An. Rus), Petruț, Gavrilă – N. Modan, Susan.

FOTO: bihon.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.