Marghita va avea Parc Industrial

0
169

Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința extraordinară de îndată de joi, 22 decembrie, indicatorii tehnico-economici pentru Parcul Industrial Marghita.

Primăria Municipiului Marghita a pus la dispoziția CJ Bihor un teren cu o suprafață de 11,49 de hectare în vederea înființării Parcului Industrial. Acesta este poziționat în partea de Sud-Vest a Municipiului Marghita, la ieșirea din localitate înspre satul Petreu, pe partea stângă a drumului național DN19B. Accesul în parc se face din strada Ion Luca Caragiale, apoi strada Bujorului și strada Gării.

Consiliul Județean Bihor va realiza infrastructura de suport, adică va asigura rețeaua de străzi interioare, alimentarea cu apă, gaze naturale și energie electrică, canalizarea menajeră, va amenaja accesul în Parc și va realiza iluminatul public.

Conform Studiului de Fezabilitate, valoarea totală estimată a investiției este de 31.367.731,63 lei, inclusiv TVA.

Parcurile Industriale din Aleșd, Beiuș și Ștei se află într-o fază mai avansată. A fost pregătită procedura de licitație pentru proiectare și execuție, urmând să fie publicată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Valoarea totală estimată a celor trei parcuri este de 88,9 milioane lei, inclusiv TVA.

Fondurile ar urma să fie asigurate prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027. Contribuția Consiliului Județen Bihor va reprezenta 60%. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.