Ministerul Justiție propune prag de 9.000 de lei pentru dezincriminarea abuzului în serviciu

0
178

Ministerul Justiție propune un prag de 9.000 de lei pentru dezincriminarea abuzului în serviciu, în proiectul adoptat miercuri de Senat, cu un prag de 250.000 de lei, proiect care urmează să ajungă la Camera Deputaților. Proiectul care învie OUG 13 a plecat de la Ministerul Justiției, pentru a pune în acord Codul penal cu deciziile CCR, ministerul condus de Cătălin Predoiu neinstituind însă un prag, așa cum a cerut Curtea Constituțională.

Senatul a adoptat un proiect de modificare a codului penal prin care se instituie un prag valoric pentru abuzul șI neglijența în serviciu. Mai exact, dacă prejudiciul este mai mic de 250.000 de lei, adică 50.000 de euro, atunci nu mai vorbim de infracțiune. Este ceea ce prevedea oug 13, care a scos sute de mii de oameni în stradă, numai că atunci pragul era de 200.000 de lei.

Amendamentul depus de parlamentarii coaliției vine la un proiect de lege înaintat de guvern care însă nu prevedea un prag valoric, ci doar precizarea că infracțiunea de abuz în serviciu șI de neglijență în serviciu este dacă funcționarul public nu îndeplinește o lege, o ordonanță sau o ordonanță de urgență cauzând un prejudiciu sau o vătămare unei persoane.

La ședința de plen a senatului au fost prezențI 113 senatori. Dintre aceștia, 78 au votat „pentru”. Este vorba despre absolut toțI parlamentarii psd, pnl șI udmr prezențI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.