Mircea Lucescu a ales să rămână la Kiev: „Eu nu sunt laș. Ce exemplu aş da dacă plec?”

0
300

În ciuda patronilor, Mircea Lucescu (76 de ani) nu a fost primit cu braţele deschise la Dinamo Kiev, în urmă cu un an şi jumătate. A câştigat însă toate trofeele interne încă din primul an, dar tot au rămas ultraşi care să-l conteste.

Probabil că acum, după exemplul extrordinar pe care îl dă în faţa agresiunii Rusiei, până şi contestatari vor remarca dovada de curaj oferită de antrenorul român. Deocamdată, Lucescu şi staff-ul său rămân la Kiev, iar o decizie va fi luată în funcţie de evoluţia lucrurilor.

Mircea Lucescu, cel mai titrat antrenor român din ultimii 30 de ani

Mircea Lucescu a decis să rămână alături de jucătorii lui Dinamo la Kiev

„Deocamdată stau și aștept să văd ce se întâmplă. Sâmbătă trebuia să jucăm cu Inhulets Petrove, la Kiev, dar să vedem ce e cu starea de urgență.

Cum să vin (n.r. la Bucureşti) Păi, să plec așa… Eu nu sunt laș, n-am plecat nici când a început nebunia în Donețk, în 2014. Nu pot să fac așa ceva. În niciun caz…

Păi, aș da un exemplu negativ pentru toată lumea… de frică, de panică, de neseriozitate… cum să fac așa ceva? Să sperăm că n-o să fie nimic și s-or potoli oamenii ăștia mari și fără minte… să le vină mintea la cap”, a declarat Mircea Lucescu, miercuri seară. La câteva ore distanţă Rusia a pornit ofensiva militară faţă de Ucraina.

Mircea Lucescu are în lot un jucător care are părinţii în Mariupol, Șaparenko 

Mircea Lucescu şi echipa Dinamo Kiev s-au întors luni, pe 21 februarie din cantonamentul în Antalya pe care l-au prelungit până cu cinci zile înainte de startul returului.

„Ei stau cu soțiile, copii aici, la Kiev, poate ceva rude să aibă pe-acolo… Șaparenko are părinții la Mariupol… la Marea Azov… ceva mai mult de o sută de kilometri de Donețk”, a completat Lucescu pentru sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.