Mișa Cecenul, comandantul armatei separatiste pro-ruse din Lugansk, a fost ucis în timpul noii ofensive ruse din estul Ucrainei

0
147

Comandantul batalionului separatiștilor pro-ruși din estul Ucrainei, Mikhail Kișcik, a fost ucis, scrie BBC. Mai cunoscut sub porecla Mișa Cecenul, Kișcik a murit în timp ce trupele ruse și forțele separatiștilor au început un nou asalt împotriva armatei ucrainene, în estul țării.

Luptând pentru o cauză nedreaptă, Mikhail Kișcik a ajuns acolo unde trebuia…

Prim-ministrul autoproclamatei republici populare Lugansk (LNR), Serghei Kozlov, scrie pe contul său de socializare: „Vești triste din prima linie. Un patriot al LNR, locotenent-colonelul Mikhail Kișcik a murit”.

Kozlov adaugă că Kișcik și tovarășii săi au fost înconjurați de ucraineni în apropiere de orașul Kreminna și „au luptat până la capăt”. „Suntem în curs de stabilire a numărului celor uciși și răniți”, adaugă el.

Kreminna este unul dintre punctele de pe linia frontului în care forțele ruse încearcă să avanseze pentru a avea acces spre orașele mai mari Lysychansk și Severodonetsk, aflate sub controlul trupelor ucrainene.

Kișcik și batalionul său luptă împotriva forțelor ucrainene din 2014. În primele etape ale conflictului, el și luptătorii săi au fost acuzați că au jefuit zone rezidențiale din regiunea Lugansk.

În 2016, ziarul independent rus „Novaya Gazeta” a publicat o anchetă, numindu-l pe Kișcik unul dintre șefii unei rețele de contrabandă din estul Ucrainei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.