Novak Djokovic, îngrijorat după eșecul de la Monte Carlo: „Am clacat fizic. Trebuie să vorbesc cu echipa mea”

0
194

După episodul din Australia, campionului sârb nu-i mai merge bine și aici nu poate da vina pe vaccin, pe care nu l-a făcut nici acum. Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) a fost învins de spaniolul Alejand Davidovich Fokina (22 de ani, 46 ATP), scor 3-6, 7-6(5), 1-6, în turul secund al turneului de la Monte Carlo. Sârbul a recunoscut că nu este pus la punct cu pregătirea fizică, deși e vorba mai degrabă de pregătirea psihică.

Novak Djokovic nu-și mai regăsește forma bună de altădată

Novak Djokovic a revenit în circuit pentru al doilea turneu din anul 2022. A mai evoluat pe hardul de la Doha, unde a fost eliminat în faza sferturilor de finală.

La primul meci pe zgură, într-o parte a sezonului în care restricțiile împotriva Covid-19 nu mai există, Nole a fost de nerecunoscut. Pauză îndelungată i-a creat probleme de ordin fizic. 

Novak Djokovic a clacat la ATP Monte Carlo

În primul act, Djokovic a fost dominat într-o manieră autoritară. Sârbul a câștigat doar 50% dintre punctele jucate cu primul serviciu și a avut o singură oportunitate de break. Alejandro a fost mai agresiv de la primul raliu, a făcut pasul în față și a trecut în avantaj, 6-3, după 45 de minute.

Djokovic a avut un moment în care și-a pierdut cumpătul. În setul secund, la scorul de 2-0 pentru adversar, în momentul unei mingi de break a sârbului, un spectator a țipat în timpul unui raliu intens.

Nole a greșit o dreaptă simplă, apoi s-a întors către tribună și a răbufnit, cu un strigăt foarte puternic: „Taci!”.

Djokovic a depășit clipele tensionate. A împins setul într-un tie-break electrizant, în care a revenit de la 2-4. Punctul decisiv a fost sublim. Sârbul s-a apărat eroic și a închis cu un passing în lung de linie.

În decisiv, Djokovic a fost de nerecunoscut. A comis 4 duble greșeli, a părut lipsit de vlagă, a comis greșeli necaracteristice și a cedat, scor 1-6.

„Am clacat din punct de vedere fizic. Nu mi-a plăcut deloc cum m-am simțit în final. Trebuie să vorbesc cu cei din echipa mea. Dar nu vă voi opri aici. Voi munci și sper să îmi construiesc forma potrivită până la Roland Garros. Știți cu toții, ăsta este țelul finalul al sezonului pe zgură”, a spus Novak Djokovic, potrivit Essentially Sports.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.