O minimă înțelegere între Rusia și Ucraina

0
146

Rusia și Ucraina au bătut palma! Vestea uriaşă venită chiar acum. Este Breaking News Răsturnare de situație în plin război! Rusia și Ucraina au bătut palma, în sfârșit. Cele două mari puteri au reușit să ajungă la un acord. Despre ce este vorba?

Rusia și Ucraina negociază de aproape două luni de zile, de când a început războiul, însă nici până acum, cele două mari puteri nu au ajuns la un acord, astfel încât bombardamentele să ia sfârșit.

Pe de altă parte, se pare că Zelenski și Putin au reușit să ajungă la o înțelegere, însă pe alt plan. Anunțul a fost făcut de vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk.

Potrivit CNN, oficialul ucrainean a anunțat un nou schimb de prizonieri între cele două mari puteri. Totul a avut loc în cursul zilei de joi, 21 aprilie. Este vorba despre 19 persoane, printre care militari, ofițeri, dar și civili, anunță aceasta.

„Astăzi, retrimitem acasă 19 persoane, inclusiv zece militari (printre care doi ofiţeri) şi nouă civili”, a declarat Irina Vereşciuk.

Schimbul dintre Rusia și Ucraina

Totodată, vicepremierul a mai adăugat că printre persoanele rănite se numără și câțiva răniți care vor putea beneficia de tratament și de reabilitare.

„De data aceasta, printre persoanele eliberate sunt şi răniţi, iar acest lucru este foarte important. Vor putea beneficia de tratament total şi de reabilitare”, a subliniat vicepremierul Ucrainei.

Menționăm faptul că anterior, în cursul zilei de marți,  Kievul anunţase că au fost eliberaţi 76 de prizonieri de război ucraineni în cadrul unui schimb cu Rusia.

În ciuda înțelegerii care a avut loc astăzi între Rusia și Ucraina, masacrul continuă. Primarul din Mariupol, Vadim Boichenko, a vorbit despre situația din orașul său, conformând rapoartele referitoare la gropile comune găsite și în orașul Mangush din estul țării,

Într-un discurs acordat astăzi, Vadim Boichenko a declarat că forțele rusești „își curăță crimele” în orașul asediat Mariupol și ascund cadavrele în gropi comune în orașul Mangush, în regiunea Donețk, scrie Sky News.

Totodată, el a subliniat faptul că Rusia are grijă să curețe locul până la cel mai mic detaliu. „Este a doua săptămână consecutivă în care este complet închisă. Nimeni nu are voie să intre. Ei curăță locul”, a spus el.

Adevărul despre situația din Mariupol

În ceea ce privește situația din Mariupol, edilul acuză Rusia că ascunde crimele făcute, el adăugând că peste 20.000 de civili au fost uciși până acum.

„Ei ascund crimele comise de Federația Rusă în Mariupol. Potrivit evaluărilor noastre, peste 20.000 de civili au fost uciși de artileria inamică și de loviturile cu rachete pe străzile orașului nostru. Avem, de asemenea, dovezi de la serviciile municipale din oraș, ei au văzut aceste cadavre și acum vedem cum aceste cadavre dispar”, a spus Boichenko.

În același timp, în cadrul acelorași declarații, Boichenko a mai adăugat și că forțele rusești făceau tranșee în orașul din estul orașului și aduceau cadavrele în camioane înainte de a le descărca.

„Acestea sunt crime de război și ele ascund aceste crime de război”, a adăugat el subliniind faptul că ceea ce se întâmplă în orașul pe care îl conduce este ”un genocid atroce”, în contextul în care unii locuitori au fost „torturați și maltratați”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.