O nouă tulpină de Covid face ravagii în Anglia și India

0
148

Arcturus reprezintă deja unul din 40 de cazuri noi de Covid, iar șefii din domeniul sănătății dezvăluie că noua tulpină super-infecțioasă s-a răspândit în toate regiunile Angliei, cu o singură excepție, scrie Daily Mail.

XBIB.1.16 este o subvariantă a Omicron și a fost deja confirmată în 34 de țări. Până acum, aproximativ 135 de cazuri au fost identificate în Regatul Unit, în condițiile în care India înregistra până acum aproape două treimi din toate cazurile de infectare cu XBB.1.16.

Cinci britanici au murit deja din cauza Arcturus, varianta considerată a fi cea mai infecțioasă de până acum provocând deja un măcel în India, unde numărul cazurilor a explodat de 90 de ori față de raportările de acum două luni.

Unele dintre cele mai afectate state au reintrodus deja obligativitatea măștilor pentru a-i controla răspândirea rapidă.

Boala provocată de varianta Arcturus seamănă mult cu gripa și nu este deocamdată clar dacă va genera un nou val de infectări și în Marea Britanie. India înregistrează acum aproape 10.000 de cazuri de Covid în fiecare zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.