Condamnarea pentru crimă în Germania a unui rus e taxată ca decizie politică de Moscova

0
202

Ambasadorul rus în Germania, Serghei Neceaev, a apreciat miercuri că o condamnare la închisoare pe viaţă a unui conaţional al său vinovat de omor este o „decizie politică”, transmite AFP.

Un tribunal din Berlin l-a condamnat pe inculpatul rus cunoscut sub numele de Vadim Krasikov pentru uciderea cu trei focuri de armă a lui Tornike Kavtaraşvili, georgian de etnie cecenă, în vârstă de 40 de ani, într-un parc din centrul oraşului, în 23 august 2019.

Tornike Kavtarașvili (stânga), georgian de etnie cecenă, a fost ucis în Germania de Vadim Krasikov (dreapta), cel mai probabil fiind o afacere a serviciilor secrete rusești

Justiţia germană a considerat că asasinatul comis la lumina zilei a fost comandat de Moscova. Rusia a dezminţit tot timpul orice implicare, iar dosarul a tensionat şi mai mult relaţiile cu Germania. Într-un comunicat pe site-ul ambasadei Rusiei la Berlin, Neceaev afirmă: „Apreciem că acest verdict nu este obiectiv, că este vorba de o decizie politică, ce afectează relaţiile ruso-germane, care şi înainte erau dificile”. „Această chestiune ne îngrijorează profund, reprezintă în sine un act ostil evident şi nu va rămâne fără răspuns”, a avertizat diplomatul.

Serghei Neceaev – ambasadorul Rusiei la Berlin

El a susţinut că „teza absurdă a participării Federaţiei Ruse la această crimă a fost impusă metodic publicului pe toată durata procesului şi s-a înscris într-un context general de rusofobie”. Naceaev a considerat că este „ciudată” luarea în considerare a unor „pseudo-investigaţii” de presă ale Bellingcat şi Insider în cazul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.