Parlamentul desființează grupurile de prietenie cu Rusia și Belarus

0
161

După o lună de așteptare, senatorii și deputații au decis, marți, desființarea grupurilor parlamentare de prietenie cu Federația Rusă și Belarus. Împotriva deciziei s-au exprimat doar cinci parlamentari. Grupurile parlamentare și-au retras deputații și senatorii din grupurile de prietenie cu Rusia.

„Era o propunere de acum peste o lună făcută de către preşedintele GRUI (Grupul Român al Uniunii Interparlamentare), coordonatorul grupurilor de prietenie, desfiinţarea celor două grupuri de prietenie, respectiv cu Federaţia Rusă şi cu Belarus. Amândouă au intrat pentru ordinea de zi a plenului comun de pe data de 3 mai”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, la Palatul Parlamentului.

„Considerăm că este necesar acest demers ca urmare a invaziei pe care o desfășoară Rusia în Ucraina, în pofida opoziției majorității statelor democratice”, au explicat parlamentarii USR.

„Având în vedere solidaritatera Parlamentului României cu poporul ucrainean, victimă a agresiunii militare ilegale, neprovocate și nejustificate a Federației Ruse împotriva Ucrainei, adoptarea la nivelul UE a unui pachet suplimentar de sancțiuni împotriva Republicii Belarus, ca urmare a sprijinului acordate Federației Ruse în organizarea agresiunii împotriva Ucrainei, precum și solicitările de retragetre primite din partea grupurilor parlamentare PSD, PNL, USR și UDMR, propunem desființarea Grupului parlamentar de prietenie România – Republica Belatrus”, a transmis Grupul Român al Uniounii Interparlamentare.

Decizia a fost luată cu 356 de voturi „pentru”, cinci „contra” și trei abțineri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.