Peste 11.200 de morți și zeci de mii de răniți în urma cutremurelor sin Turcia și Siria. Salvatorii mai caută posibili supraviețuitori sub dărâmături

0
147

Comunitatea internațională a sărit în ajutorul Turciei și Siriei trimițând ajutoare și echipe de salvatori care caută, în condiții dificile, de iarnă, eventuali supraviețuitori în urma cutremurului devastator cu magnitudinea de 7,8 grade produs luni și urmat de sute de replici puternice. Ultimele bilanțuri arată că numărul morților a depășit 11.200 în Turcia și Siria.

Ultimul bilanț din Siria arată că cel puțin 2.662 de persoane au murit în urma cutremurului. Ministrul Sănătăţii din Siria a anunțat, conform agenţiei de presă Sana, că 1.262 de persoane și-au pierdut viața în zonele controlate de guvern. La rândul său, organizația „Căștile Albe”, implicată în operațiunile de căutare și salvare în zonele controlate de rebeli din Sira, a anunțat 1.400 de morți. Asta înseamnă că bilanțul morților în Siria și Turcia a urcat la 11.236 (8.574 de persoane decedate în Turcia).

Până în prezent, 21 de cetățeni români din Turcia au fost repatriați cu sprijinul MAPN și de asemenea în cursul zilei de astăzi un grup de alți 5 români s-a repatriat printr-un zbor de linie, cu sprijinul ambasadei României de la Ankara, a anunțat miercuri ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.