Ploile torenţiale au lovit regiunea Emilia-Romagna din nordul Italiei, declanșând inundații și alunecări de teren

0
196

Ministrul Protecției Civile, Nello Musumeci, a declarat că în unele zone a plouat în 36 de ore cât jumătate din precipitațiile medii anuale, provocând umflarea râurilor, trimițând apa în cascade prin orașe și scufundând mii de acri de teren agricol.

În 36 de ore a plouat pentru șase luni, în timp ce pământul nu mai absoarbe nimic pentru că vine după săptămâni și luni de secetă, a spus președintele regiunii Emilia-Romagna, Stefano Bonaccini, care a adăugat că aproape 400 de drumuri sunt fie distruse, fie inutilizabile, iar în multe locuri electricitatea, apa și telefoanele nu sunt funcționale, potrivit La Repubblica.

Totodată, alerta roșie de inundații, emisă de agenția regională de securitate teritorială și protecție civilă, a fost confirmată pentru zona Modena – oraș din regiune – și pentru joi, 18 mai, în ciuda faptului că nu mai sunt așteptat precipitații.

Inițial, autoritățile au anunțat 5 persoane decedate, iar ulterior bilanțul crescuse la 8, în timp ce seara numărul a crescut din nou.

Ministrul Protecției Civile Musumeci a declarat că va cere cabinetului să găsească 20 de milioane de euro pentru zona afectată atunci când se va reuni pe 23 mai pentru a lua în considerare măsuri de ajutor.

Oficialii guvernamentali au declarat că plățile impozitelor și ipotecilor vor fi suspendate pentru regiunile afectate de inundații în timpul situației de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.