PNL – pulverizat de Ciucă: Partid dezechilibrat, incoerent și fără direcție

0
418

Premierul general de armată Nicolae Ciucă a fost ales duminică președinte al PNL cu unanimitate absolută – probabil o premieră istorică – grație celor 1060 de voturi din 1.120 exprimate la congresul extraordinar (adică unul neținut la termen). 60 de voturi au fost anulate însă nici măcar un amărât de vot împotrivă nu a umbrit „performanța” noului lider. Semn că liberalii sunt absolut de acord cu întreaga sa făptură; doar că asta înseamnă, obligatoriu, că sunt de acord și cu martelarea partidului lor de către noul lider, operată de acesta în discursurile de la congres.

Imagine de la Congresul PNL

Pentru că, stabilind de ce anume are neapărată nevoie partidul în viitor, Nicolae Ciucă a punctat indirect, dar nu mai puțin tranșant, lipsurile grave ale PNL în acest moment. Declarațiile sale conturează imaginea unui partid cules de pe drumuri într-o situație disperată, ca un câine maidanez adunat din șanț din care se poate scoate ceva, dar e nevoie de o serioasă curățare, deparazitare, hrănire ș.a.m.d.

Radiografia nemiloasă a PNL făcută de Nicolae Ciucă:

PNL e un partid dezechilibrat.
PNL nu are o direcție și un rost.
PNL nu e un partid definit de profesionalism.
PNL nu e deschis către societate și generează scandaluri și populisme.
PNL are slabe principii și reguli interne după care se ghidează.
PNL nu are coerență și încredere și nu poate genera stabilitate politică și administrativă.
PNL nu se bazează pe criterii de competență, integritate și profesionalism.
PNL nu are organizații și mecanisme de partid funcționale.
PNL nu are lideri cu responsabilități clare și resurse umane competente.

Iată principalele declarații ale noului lider militar al PNL:

– „Românii aşteaptă de la noi rezultate şi eficienţă, nu populism şi gâlceavă permanentă”.

– „Pentru asta, dragi colegi, trebuie să consolidăm principiile şi regulile după care se desfăşoară viaţa politică în PNL. Este nevoie să dobândim coerenţă şi încredere în viaţa internă de partid şi să generăm stabilitate, siguranţă în acţiunea politică, în actul de guvernare locală şi centrală. Ca să câştigăm încrederea electoratului trebuie să ne bazăm pe principiile meritocraţiei şi reprezentativităţii, pe criterii de competenţă politică, integritate şi profesionalism. Ne dorim să avem organizaţii şi mecanisme de partid funcţionale, şedinţe cu decizii, lideri cu responsabilităţi clare şi o resursă umană competentă. Consider că doar astfel PNL se va moderniza, se poate profesionaliza şi se va deschide către societate. Un PNL stabil şi puternic înseamnă o Românie stabilă şi puternică”.

– „Sper ca, prin acest demers pe care l-am asumat, PNL să-şi găsească echilibrul. Nu suntem într-o situaţie simplă, dar am convingerea că vom putea să ne găsim un rost şi am convingerea că vom putea să regăsim o direcţie. Trăim într-o situaţie geopolitică deosebit de gravă, iar pentru noi cel mai important obiectiv este să guvernăm ţara. Sunt convins că, după această activitate, aleşii locali, liderii filialelor judeţene se vor întoarce acasă şi se vor preocupa de tot ceea ce înseamnă administrarea comunelor, oraşelor, iar noi aici, împreună cu miniştrii din Guvern, ne vom ocupa de tot ceea ce înseamnă administrarea ţării. Cetăţenii români aşteaptă de la noi soluţii, măsuri, aşteaptă de la noi să fie protejaţi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.