Polițiștii și procurorii DIICOT au făcut joi, 16 iunie, 27 de percheziții domiciliare şi 10 în penitenciare

0
145

Potrivit DIICOT, au fost făcute 27 percheziții domiciliare în judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Brăila și în municipiile Bacău, Piatra Neamț și Roman, precum şi în 10 penitenciare (Bacău, Miercurea Ciuc, Giurgiu, Galaţi, Gherla, Oradea, Brăila, Craiova, Drobeta Turnu Severin şi Poarta Albă), în dosare care vizează introducerea în penitenciare a substanțelor susceptibile de a avea efecte psihoactive şi drogurilor de mare risc.

Procurorii spun că drogurile erau impregnate în scrisori şi expediate pe numele unor persoane aflate în sistemul penitenciar. Odată introduse în spaţiile de detenţie, scrisorile erau porţionate şi apoi vândute deţinuţilor.

La sediul DIICOT Bacău au fost conduse în vederea audierii 7 persoane, iar la sediul DIICOT Giurgiu alte 3 persoane.

În urma perchezițiilor au fost confiscate mai multe sume în lei și valută (peste 20.000 lei și 7.350 euro), telefoane mobile, coli A4 impregnate cu substanțe cu efect psihoactiv, precum și formulare tipizate pentru transfer sume de bani.

S-a dispus reținerea a 6 inculpați. Opt persoane, dintre care două sunt în arest preventiv în alte cauze, vor fi prezentate vineri instanțelor de judecată cu propunerea de luare a măsurii arestului preventiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.