Premierul Nicolae Ciucă: Crimele îngrozitoare comise în Ucraina de soldații ruși trebuie judecate și pedepsite

0
513

Premierul Nicolae Ciucă condamnă crimele „îngrozitoare” comise de soldații ruși în Ucraina și cere ca ele să fie judecate și pedepsite de justiția internațională.

Ciucă între generali

„Copiii, femeile, civilii abuzați și uciși cu sânge rece așteaptă să li se facă dreptate”, a scris pe Twitter, duminică seara, premierul Nicolae Ciucă.

Reacția vine după ce și președintele Klaus Iohannis a condamnat duminică masacrele descoperite în Ucraina, spunând că ele sunt încă un argument că agresiunea ilegală a Rusiei trebuie oprită, pentru că are consecințe „teribile, de nedescris”. Șeful statului a cerut, la rândul său, ca cei responsabili să fie trași la răspundere de justiția internațională.

La rândul său, ministrul de extenre Bogdan Aurescu consideră că autorii atrocităților din Ucraina trebuie să fie trași la răspundere de justiția internațională. România sprijină, în acest sens, o anchetă amănunțită demarată de Curtea Penală Internațională, a precizat Bogdan Aurescu.

Orori pe care nimeni nu le credea posibile în Europa anului 2022 încep să fie descoperite în orașele din nordul Ucrainei, de unde soldații ruși s-au retras sau au fost alungați. Civili executați fără milă, gropi comune săpate între blocuri și oameni marcați pe viață de contactul cu invadatorii. Cea mai gravă situație este în Bucea (Bucha) și Irpin, unde cadavrele oamenilor uciși de armata lui Putin zac pe străzi sau în gropi comune.

Liderii occidentali și organizațiile internaționale au condamnat, în cei mai duri termeni, ororile descoperite în Ucraina.

Rusia a respins însă, duminică, acuzaţiile că a ucis civili în oraşul ucrainean Bucea din apropiere de Kiev şi susţine că imaginile cu cadavre sunt fabricate de Kiev.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.