Rafila anunță semnarea contractului pentru noul spital de peste 100 de milioane de euro

0
54

Prezent în Bihor cu ocazia decernării premiilor Mózes Carol, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut câteva declarații politice la sediul PSD. Alături de el, la conferință au mai participat Ioan Mang, Florian Bodog și Aurel Mohan.

Irascibil când a fost întrebat de ce proiectul spitalelor regionale se mișcă încet, ministrul și-a prezentat „realizările” subliniind că „om responsabil fiind” își dorește să continue la ministerul Sănătății și după rotativa guvernamentală pentru a nu lăsa proiectele de izbeliște.

„Sunt trei investiții pe care vreau să le menționez. Zilele următoare vor semna contracte de finanțare pentru noul Spitalului din Oradea, care va aduce împreună secția de Boli infecțioase și cea de pneumologie, o investiție care depășește consistent o sută de milioane de euro. A doua investiție este cea de definitivare a lucrărilor la laboratorul de angiografie de la Spitalul Județean care va permite tratamentul în timp real al pacienților cu AVC. Ceea ce duce Oradea în rândul unităților medicale care nu sunt multe în țară și care se poate constitui și într-un centru de training.

Anul trecut, în septembrie, am lansat la Cluj, strategia pentru bolile cerebrovasculare și cardiovasculare, care duce la salvarea de vieți omenești. În aceast an vom finaliza această strategie. Al treilea element îl constituie dezvoltarea serviciilor medicale de urgență prespitalicească, mai exact a serviciilor de ambulanță. La Salonta este în curs de reabilitare substația de ambulanță, iar în Oradea, Serviciul de Ambulanță Județean este reabilitat și dotat cu un sistem energetic verde.

Sunt câteva lucruri pe care le-am făcut în legătură cu sistemul medical din Bihor și sperăm ca lucrurile să continue aici indiferent de culoarea politică a celor care ocupă temporar postul de ministru al Sănătății. Este foarte importantă creșterea încrederii oamenilor în sistemul de sănătate”, a spus Alexandru Rafila.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.