74 de primării înscrise în Campionatul Bihorean al Curăţeniei

0
116

La ediţia din acest an a „Campionatului Bihorean al Curățeniei”, o competiție adresată primăriilor în cadrul campaniei „Luna curățeniei în județul Bihor”, s-au înscris 74 de unităţi administrativ-teritoriale din cele 100 eligibile. 

Cele 74 primării înscrise sunt: Săcueni, Cetariu, Aleșd, Ștei, Oșorhei, Beiuș, Vadu Crișului, Tărcaia, Mădăras, Lazuri de Beiuș, Curtuișeni, Bulz, Criștioru de Jos, Aușeu, Vașcău, Cherechiu, Abram, Șimian, Valea lui Mihai, Cociuba Mare, Sântandrei, Holod, Drăgeşti, Suplacu de Barcău, Săcădat, Nojorid, Avram Iancu, Bratca, Viișoara, Sălacea, Vârciorog, Drăgăneşti, Măgeşti, Marghita, Lăzăreni, Hidișelu de Sus, Buduslău, Răbăgani, Dobrești, Girișu de Criș, Cefa, Pomezeu, Ciumeghiu, Sâniob, Aștileu, Curățele, Boianu Mare, Tarcea, Lugașu de Jos, Petreu, Balc, Roșiori, Șuncuiuș, Biharia, Chişlaz, Gepiu, Popești, Șinteu, Paleu, Spinuș, Olcea, Sălard, Tileagd, Ineu, Salonta, Tăuteu, Lunca, Șoimi, Borș, Tămășeu, Roșia, Buntești, Sânnicolau Român și Tinca.

„În realizarea clasamentului și în desemnarea câștigătorului va conta: cantitatea totală de deșeuri reciclabile colectate de un participant în luna mai 2023 (de la locuințe, prin sistemul SMID și din campaniile de igienizare), cantitate care va fi împărțită la numărul de locuitori din fiecare U.A.T.; evoluția gradului de colectare a deșeurilor (Va conta diferența dintre media gradului de colectare pe anul 2022 și media gradului de colectare a deșeurilor în lunile martie, aprilie și mai 2023). Ponderea deșeurilor colectate în calcularea punctajului va fi după cum urmează: 30% din punctaj va conta cantitatea de ambalaje de plastic/metal, kg/persoană; 15% din punctaj va conta cantitatea de hârtie/carton, kg/persoană; 15% din punctaj va conta cantitatea de sticlă, kg/persoană; 40% din punctaj va conta evoluția gradului de colectare separată a deșeurilor”, precizează administraţia judeţană.

Concursul are un fond de premiere de 1.080.000 lei. Vor fi acordate trei premii în fiecare zonă de operare (județul este împărțit în 6 zone mari), respectiv Locul I – 100.000 lei, locul II – 50.000 lei și locul III – 30.000 lei. 10% din fiecare premiu este destinat fondului de premiere al elevilor care fac parte din EcoCluburile Bihor.

Campania „Luna curățeniei în județul Bihor” se va desfășura pe durata lunii mai. În cadrul acesteia se mai organizează un concurs destinat elevilor de la școlile din județ, „EcoProvocarea”.

Concursul „EcoProvocarea” se desfășoară în perioada 1 mai – 15 iunie și se adresează elevilor înscriși în clasele I – XII în școlile din toate unitățile administrativ- teritoriale din județul Bihor, inclusiv Municipiul Oradea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.