Reacție dură din Comisia de Apărare a Parlamentului, după ce Rusia a acuzat România că trimite mercenari în Ucraina

0
128

Vicepreședintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, Bogdan Rodeanu, a reacționat după ce Rusia a acuzat România și Polonia că au trimis mercenari în Ucraina: „Mercenarii” români sunt parte din sutele de mii de ucraineni cu cetățenie română. Ce a a încercat Stalin nu va reuși Putin”.

Bogdan Rodeanu

„Rusia acuză România și Polonia că au trimis cei mai mulți mercenari în Ucraina, alături de SUA și Canada. Cine sunt români? Sunt parte din sutele de mii de ucraineni cu cetățenie română. români sunt parte dintre aceia care își riscă viețile pentru a lupta, pentru a apăra și pentru a reda libertatea. Aceștia nu sunt alții decât nepoții și strănepoții celor pe care Stalin nu a reușit să-i omoare în Basarabia și Bucovina și nici să-i strămute, definitiv, în Siberia. Sunt militarii care apără un popor și care vor continua lupta, sub steagul țării lor. Sunt cei care nu au uitat ce înseamnă Cizma Armatei Roșii peste familiile și viețile bunicilor lor”, scrie luni pe Facebook vicepreședintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, Bogdan Rodeanu (USR).

El afirmă că „ceea a încercat Stalin nu va reuși Putin”. „Ceea ce vrea Rusia nu este decât o speranță marcată de amenințări și violențe. Ucraina nu este singură, Ucraina nu va ceda, Ucraina este apărată și își va continua lupta pentru libertate, pentru democrație și pentru viață, în numele lumii civilizate”, conchide Rodeanu. România s-ar afla, alături de Polonia, Statele Unite și Canada, printre țările care ar fi trimis cei mai mulți „mercenari” să lupte pentru Armata Ucrainei, susține Ministerul rus al Apărării, citat de agenția de presă rusă Tass.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.