România a atins imunizarea de turmă!

0
295

Medlife a realizat un nou studiu referitor la infectările cu tulpina sud-africană, Omicron. Din datele colectate, țara noastră pare a fi atins imunitatea de turmă. N-ar trebui să ne mire, având în vedere atitudinea mincinoasă a guvernanților privind relevanța și numărul testărilor.

Cu ajutorul Omicron, pandemia de Covid 19 a ajuns la final!

Medlife a secvențiat 400 de probe Covid-19, de la începutul valului 5 al pandemiei în țara noastră, pe un lot analizat în ultima săptămână. Din lotul analizat, un procent de 100% reprezintă infectare cu varianta Omicron, 3 cazuri fiind cu „varianta invizibilă”, adică subvarianta BA.2.

Medlife: „Valul 5 se va încheia în primăvară”

S-a mai constat în urma studiului că subvarianta BA.2 nu este foarte răspândită în România, iar tulpina Delta deja ar fi pe cale de dispariție, deoarece nu s-a descoperit niciun caz.

Reprezentanții Medlife cred că din a doua jumătate a lunii februarie vom fi din nou pe un trend descendent al îmbolnăvirilor, iar în această primăvară valul 5 ar putea fi în etapa de final.

„Sunt şanse destul de mari ca din a doua jumătate a lunii februarie să asistăm la o scădere constantă a numărului de cazuri, iar valul 5 să se încheie în această primăvară”, conform studiului Medlife, citat de HotNews.

Probele care au fost secvenţiate provin din următoarele zone: Bucureşti, Târgoviște, Piatra Neamț, Brăila, Bacău, Pitești, Iași, Pitești, Ploiești, Constanţa, Galaţi. De altfel, subvarianta BA.2 a fost găsită în Bucureşti şi Bacău.

„Deşi această nouă subvariantă este în atenţia unui număr tot mai mare de ţări şi chiar a devenit dominantă în Danemarca sau câteva regiuni din India, în România pare să aibă o evoluţie lentă, cel puţin acest lucru se observă pe loturile noastre de studiu în acest moment. Astfel, dacă în urmă cu 2 săptămâni am identificat 2 cazuri, pe lotul studiat în această săptămână am identificat 3 cazuri cu subvarinta BA.2.

Următoarele două săptămâni vor fi foarte importante, iar dacă ritmul de răspândire a noii variante se va păstra în aceiaşi parametri, atunci sunt şase mari ca traiectoria prognozată de către autorităţi cu privire la evoluţia valului 5 să rămână în vigoare”, potrivit lui Dumitru Jardan, de profesie biolog şi doctor în ştiinţe medicale, dar și coordonatorul studiului de secvenţiere realizat de MedLife.

Scenariul pesimit în care valul 5 s-ar putea extinde

Există, totuși, un scenariu pesimist, în care BA.2 ar putea lua amploare sau cei infectați cu Omicron s-ar putea îmbolnăvi de tulpina Delta, situație care ar duce la extinderea valului 5 al coronavirusului.

„Dacă ne raportăm la varianta iniţială Omicron, BA.1, dată fiind dinamica din ultima perioadă, cel mai probabil că ne apropiem de vârful acestui val. Totodată, până în luna martie ne dorim să avem o perspectivă cât mai clară a numărului de români trecuţi prin infecţie cu virusul SARS-CoV-2.

Este cunoscut faptul că România a testat mai puţin decât alte ţări din nordul şi vestul Europei, aşadar ne aşteptăm ca numărul persoanelor trecute prin boală să fie mult mai mare decât cel raportat oficial. Noul studiu MedLife va măsura, cu o marjă de eroare de +-5%, câţi dintre locuitorii României au trecut sau vor trece prin boală”, a afirmat Mihai Marcu, preşedinte & CEO MedLife Group.

Având în vedere că România ar fi atins o imunitate de turmă, MedLife anunță pentru următoarea perioadă un studiu în care vor fi analizate persoanele care au trecut prin boală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.